Un parinte normal, ar intreba ce e cu ele, le-ar confisca si ar tine o morala lunga copilului.
Parintii mei l-ar fi pus cu grija inapoi, ca sa nu fac scandal ca mi-au umblat prin lucruri.
Parintii altora le-ar fuma si ar cauta si ziua urmatoare, in speranta ca sunt "ascunse" tot acolo.
Dupa ce definesti un parinte normal, am putea sa spunem. Sau chiar tu ai putea sa spui.
Ce ar trebui* sa faca un parinte normal in schimb, asta este o intrebare mai potrivita. Ar trebui sa poarte o discutie legata de acest lucru.
Dar daca cumva este cazul tau... incearca sa nu fii prinsa
Te-ar bate sau te-ar certa, nu ti-ar mai da bani, etc.
Ce ar trebui sa faca un parinte normal? Sa vorbeasca cu tine, sa te intrebe de cand fumezi, de ce o faci si daca stii ce riscuri implica acest obicei.
Pe scurt, sa te faca sa constientizezi singur ca faci o chestie care nu iti aduce niciun beneficiu. Nu exista copil care o sa vina cu argumente solide la intrebarea "de ce o faci".
Eu ma consider un parinte normal caci desi nu m-a incintat ca fata mea a inceput sa fumeze la 18 ani i-am dat pace stiind ca are o personalitate revolutionara si as indeparta-o foarte mult de mine daca i-as interzice.Dar am ajuns la un compromis poate fuma dar sa o faca pe balcon.Acuma are 30 de ani si de e frig de e cald iese pe balcon si fumeaza acolo.E bine ca intre un [arinte si un copil sa fie intelegere si respect reciproc.Ea stie foarte bine ca nu ii face bine dar e propria ei decizie.Nu prea m-a bucurat nici prietenul ei cu care a iesit si a stat impreuna dar fiind o fire foarte revolutioanara la fel ca maica -sa(eu)am lasat-o in pace si i-am acceptat prietenul.Dar pana la urma si -a dat seama ca nu e de ea, sincer vorbind asta dupa 12 ani, inca bine ca nu s-au casatorit si nu au facut copii, ca nu a iesit drama de divort si de copii care sa sufere de pe urma despartirii.
Daca e normal, ar avea o discutie cu copilul si i-ar explica frumos ca nu e bine.
Dar ce ar face un parinte anormal?
Anonymus101 întreabă: