Uite, chiar in dimineata asta am terminat de citit"Evanghelia pierduta a lui Iuda "de Bart D.Ehrman.Si pot spune ca m-a impresionat ideea centrala a cartii si anume aceea ca Iuda nu l-ar fi tradat pe Iisus ci doar a raspuns cererii sale formulata astfel:"Datr tu ii vei intrece pe toti ceilalti ucenici.Caci tu vei jertfi omul care ma-nvesmanteaza!"Cu alte cuvinte moartea lui Iisus a insemnat eliberarea spiritului pur din vesmantul sau temporar de carne. Fascinanta rasturnare de idei!
Am citit de curând "M-am hotărât să devin prost" de Martin Page şi citesc "Povestea târfelor mele triste" a lui G. G. Marquez.
Impresia despre "M-am hotărât să devin prost" am scris-o pe blog. S-a terminat la fel de brusc cum a început. Nu m-a impresionat.
Eu imi iau unele carti de pe www.bibliotecafarafir.ro
Sunt minunate, unele... daca te intereseaza. vb pe privat:)
Cum vad eu lumea- de Albert Einstein, am ajuns la concluzia ca acel om chiar isi merita titlul de cel mai destept om de pe pamant, fara nici un dubiu...
Pai am citit "lorelei", de ionel teodoreanu, si "dama cu camelii" de alexandre dumas-fiul. fara sa fi avut vreo idee despre ce e este vorba, am constatat o coincidenta: actiunea din ambele carti se petrtece in perioada dinainte de razboi, doar ca prima are loc in romania, moldova, iar a doua in paris. oricum, amandoua sunt superbe, le recomand cu cea mai mare caldura, dar de a doua carte am fost si mai impresionata, am plans la ultimele pagini .