Utilizatorii cu email-ul neconfirmat nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi şi nu mai mult de 10 în total. Pentru a retrimite email-ul de confirmare click aici
Utilizatorul care a pus această întrebare te ignoră. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorul care a pus această întrebare este în lista ta de utilizatori ignoraţi. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorii avertizaţi nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi.
Exista viata dincolo de moarte dar bineinteles nu trupeasca doar sufleteasca.Am invatat multe despre acest subiect si am si vazut multe filme pe aceasta tema e un subiect prea vast sa raspund in citeva cuvinte dar un lucru e cert ceea ce e dincolo depaseste orice imaginatie iar iad nu exista exista doar oameni ce se autocaiesc si sufera din motiv ca doar acolo isi dau seama unde au gresit in aceasta viata si pot sa scape de aceste sentimente ce dincolo capata o amploare uriasa daca isi iarta greselile facute deci nu exista iad exista doar autocondamnare..Asta nu se aplica celora care si-au trait viata astfel incat sa nu aiba regrete.
Eu sunt musulman iar religia mea spune ca dincolo de moarte se afla ceva ce nici un ochi n-a vazut, nici o ureche umana n-a auzit si nici un gand n-a gandit.Coranul descrie viata de apoi ca fiind pentru neleguiti si pentru credinciosi.
Raiul in islam e descris astfel:
Allah (subhanah wa taala) a descris Paradisul in Coran intr-o maniera atat de uluitoare, incat l-am putea vedea.Descrierea Paradisului se face in multe paragrafe din Coran.Allah,Cel Mai Bun, Atotputernicul spune:
"Iar cei cu frica(cei credinciosi) vor fi in gradini si la izvoare"(salutul lor va fi): "Intrati in pace si siguranta." "Si Noi vom scoate pizma din piepturile lor si ca fratii vor sedea pe paturi unii in fata altora.Nu-i va atinge in ele osteneala si nu vor fi ei scosi din ele" (Coran 15:45-48)Al-Hijr
"Allah ii va aduce pe cei ce cred si savarsesc fapte bune in Gradini pe sub care curg paraie si in ele vor fi impodobiti cu bratari de aur si margaritare, iar vesmintele lor vor fi de matase."(Coran 22:23)Al-Hajj
"Locuitorii Raiului vor fi in Ziua aceea ocupati,bucurandu-se fericiti,Ei impreuna cu sotiile lor,la umbra, vor fi rezemati pe divanuri, Acolo vor avea ei roduri si tot ceea ce vor cere.Pace! Un cuvant de la un Stapan Indurator." (Coran 36:55-58)Ya-Sin
"Si vor fi condusi cei care au fost cu frica de Domnul lor spre Rai,in cete,iar cand vor ajunge la el,li se vor deschide portile lui si le vor zice pazitorilor lui:"Pace asupra voastra! Voi ati fost buni,intrati pentru a fi in veci salasluitori in el!"
Si vor zice ei:"Slava lui Allah, care a implinit fagaduinta Sa fata de noi si ne-a facut pe noi sa mostenim pamantul, ca sa putem locui in Rai oriunde vom voi!"Minunata este rasplata celor care au savarsit(fapte bune). (Coran 39:73-74)Az-Zumar
"Cei cu frica de Allah se vor afla intr-un loc sigur.In gradini si printre izvoare, Vor purta straie de matase si brocart, sezand fata in fata.Intocmai asa! Si le vom da Noi ca soate hurii cu ochii mari.Si ele vor cere in deplina liniste tot felul de fructe"(Coran 44:51-55)Ad-Dukhan
"Iata descrierea Raiului care le-a fost fagaduit celor cu frica de Allah: in el sunt rauri cu apa care nu este stricata si rauri cu lapte al carui gust nu se strica si rauri de vin spre placerea celor ce beau rauri de miere limpede.Si vor avea in el din toate rodurile precum si iertarea de la Domnul lor.(Oare sunt ei)ca acela care va salaslui vesnic in Foc si ca aceia carora li se va da sa bea apa clocotita, ce le va marunti intestinele?"(Coran 47:15)Muhammed
"Cei care se tem vor fi in gradini si (printre) paraie, Intr-un loc al adevarului, langa un Stapanitor Atotputernic."(Coran54:54-55)Al-Qamar
"Si cei ce s-au aflat in fruntea se vor afla inainte.Acestia sunt cei mai apropiati, In gradinile placerilor; O ceata dintre primii Si putini dintre ceilalti,(Ei se vor afla)pe paturi impletite, Intinsi pe ele fata in fata.Si se vor plimba printre ei feciori vesnic tineri,Cu potire, cu ulcioare si cu un pahar de la un izvor, Nu vor avea dureri de cap de la ele si nici nu vor fi ametiti.Si vor gasi fructe dintre cele pe care si le aleg Si carne de pasare pe care o poftesc Si hurii cu ochii mari,Asemenea margaritarelor ascunse,Drept rasplata pentru ceea ce au implinit Si nu vor auzi in ele nici vorbe desarte,nici invinuiri de pacat,Ci numai cuvantul"Pace! Pace!"Si oamenii mainii drepte-ce sunt oamenii mainii drepte?(Ei se vor afla printre) jujubierii fara spini Si bananierii cu ciorchini randuiti Sub umbra intinsa Si langa apa care curge Si roduri multe, Fara intrerupere si fara opreliste, Si paturi ridicate.Noi le-am creat pe ele desavarsite Si le-am facut pe ele neprihanite, Mladioase si toate de o varsta, Pentru oamenii mainii drepte:O ceata numeroasa dintre primii Si o ceata numeroasa dintre ultimii"(Coran56:10-40)Al-Waqi-a
"Si ii va rasplati pe ei pentru ca au rabdat,cu o Gardina si cu (vesminte) de matase, Rezemandu-se pe divanuri, fara sa vada in ea nici soare arzator, nici ger.Si asupra lor se vor lasa in jos umbrele ei,iar fructele ei vor atarna,(fiind la indemana lor)Si se va trece printre ei cu vase de argint si cu pocaluri cristaline,Cristaluri de argint facute cu masura precisa,Si li se va da sa bea(acolo)dintr-un pocal al carui amestec va fi cu ghimbir,(Scos)acolo dintr-un izvor ce se cheama Salsabil.Vor trece printre ei baieti vesnic tineri,care, cand ii vezi, crezi ca sunt margaritare insirate.Si cand te vei uita acolo, vei afla placere si mare imparatie.Vor purta vesminte din matase verde si brocart si vor fi impodobiti cu bratari de argint.Si Domnul lor le va da sa bea dintr-o bautura curate."(Coran76:12-21)Al-‘Insan
.Si ei nu vor cuteza sa-I spuna Lui o vorba.O zi in care Duhul si ingerii se vor aseza in rand si nimeni nu va vorbi, afara de acela caruia Cel Milostiv(Ar-Rahman) ii va da ingaduinta si care va spune adevarul."(Coran 78:31-38)An-Naba
"Deci vesteste celor care cred si plinesc fapte bune ca ei vor avea gradini pe sub care curg paraie! De cate ori vor primi din ele un rod,ca hrana, vor zice:"Acestea sunt cele care le-am primit si mai inainte!", caci li s-au dat (lor si altele) asemanatoare cu ele.Si ei vor avea in ele sotii curate si in ele vecinic vor fi salasluitori"(Coran2:25)Al-Baqara
Spune:"Oare aceasta este mai bine sau Gradina vesniciei care le-a fost fagaduita celor cu frica? Aceasta le va fi rasplata si loc de sosire(necurmat).Ei vor avea in ea ceea ce doresc si vesnic vor salaslui acolo.Aceasta este o promisiune care este ceruta Domnului tau."(Coran25:15-16)Al-Furqan
"Aceasta este o pomenire,iar cei cu frica vor avea parte de frumos loc la intoarcere:Gradinile Edenului cu portile deschise pentru ei,Unde,rezemati,vor cere ei fructe din belsug si bauturiSi vor avea ei (fecioare)frumoase, cu priviri curate, toate deopotriva.Aceasta este ceea ce vi se promite voua pentru Ziua Socotirii.Acesta va fi darul Nostru (pentru voi)si el va fi fara de sfarsit."(Coran38:49-54)Sad
"Si va fi Raiul adus aproape de cei care se tem (de Allah)."Aceasta este ceea ce s-a fagaduit fiecarui om care se caieste,pazitor al legamintului,Care a fost cu teama de Cel Milostiv(Ar-Rahman), fara ca el sa-L vada, si care a venit (catre El) cu inima plina de cainta.Intrati in el cu pace!"Aceasta este Ziua vesniciei! In el vor avea tot ceea ce vor voi.Si la Noi este si mai mult.(Coran 50:31-35)Surat Qaf
"Cei care cred si savarsesc fapte bune, pe ei ii va calauzi Domnul pentru evlavia lor.Vor curge paraie pe sub ei in Gadinile placerii.Rugaciunea lor in ele va fi "Marire Tie,o,Allah!",iar salutul lor in ele va fi "Pace (voua)!", iar sfarsitul rugaciunii lor va fi "Lauda lui Allah, Domnul lumilor!"(Coran 10:9-10)Surat Yunus.
fii atent la asta, ma atrage cel mai mult
"Insa pentru cei evlaviosi va fi o izbanda:Gradini si struguri,(fete frumoase)cu sanii rotunjiti-toate la fel de tinere-Si pocale pline.Nu vor auzi in ele vorbe desarte si nici minciuni.(Aceasta este)rasplata de la Domnul tau si un dar imbelsugat De la Stapanul cerurilor si al pamantului si al celor care se afla intre ele, Cel Milostiv(Ar-Rahman)
Iadul in islam e descris astfel:
Coranul spune …
Iadul va fi umplut cu oameni şi draci.
[32:13]
Dacã Noi am voi, i-am da fiecãrui suflet cãlãuzire, dar cuvântul Meu este adevãrat: "Voi umple Gheena cu djinni şi oameni, adunaţi împreună.
[11:119]
Afarã de aceia cu care Domnul tãu a fost îndurãtor. şi de aceea i-a creat pe ei. şi se va împlini cuvântul Domnului tãu: "Voi umple Gheena cu djinni şi cu oameni laolaltã!".
[7:18]
A grãit [Allah] : „Ieşi de aici, dispreţuit şi alungat! Cât despre aceia dintre ei care te vor urma, voi umple Gheena cu voi toţi!
Nelegiuiţi vor arde în foc în ziua judecăţi.
[82:14]
Iar nelegiuiţii vor intra în Iad,
[82:15]
Vor arde în el în Ziua Judecãţii,
[104:6]
Focul aprins al lui Allah,
[104:7]
Care se înalţã peste inimi.
[104:8]
El se va închide deasupra lor,
[104:9]
În coloane întinse!
Vai de cei mincinoşi
[52:11]
Vai în Ziua aceea pentru cei care învinuiesc de minciunã
[52:12]
Şi care se joacã cu vorbe uşoare!
[52:13]
În Ziua aceea vor fi împinşi în Gheena, fără milă
[52:14]
„Acesta este Focul pe care nu l-ţi crezut
[52:15]
Oare aceasta este vrãjitorie sau voi nu vedeţi?
[52:16]
Ardeţi în el fie că rãbdaţi sau nu rãbdaţi, cãci e totuna pentru voi; cãci voi veţi fi rãsplãtiţi pentru ceea ce faceþi!"
Puroiul va fi mâncarea celor păcătoşi.
[88:6]
şi nu vor avea ca mâncare decât dari’,
[88:7]
Ce nici nu îngraşã şi nici nu astâmpãrã foamea.
[69:36]
şi nici mâncare, afarã de puroi,
[69:37]
Pe care nu-l mãnâncã decât pãcãtoşii!"
Apă clocotită pentru cei nelegiuiţi
[37:62]
Oare aceastã ospeþie este mai bunã sau pomul Zaqqum?
[37:63]
Noi l-am fãcut ca o încercare pentru cei nelegiuiţi.
[37:64]
şi este un pom care iese din fundul Iadului
[37:65]
şi rodurile sale sunt ca nişte capete de şeitani,
[37:66]
Iar ei sunt silişi sã mãnânce din ele, umplându-şi pântecele.
[37:67]
Apoi vor avea ei, peste aceasta, un amestec de apã clocotitã,
Cei necredincioşi legaţi în lanţuri de şaptezeci de coţi.
[69:30]
„Luaţi-l şi puneţi-l în lanþuri,
[69:31]
Apoi lãsaţi-l sã ardã în Iad!
[69:32]
Apoi legaţi-l pe el cu un lanţ de şaptezeci de coţi mãsurã!
[69:33]
El nu a crezut în Allah Cel Mare
[69:34]
şi nu a îndemnat la hrãnirea celui sãrman!
Lanţuti, apă clocotită şi foc
[40:69]
Tu nu-i vezi pe aceia care se ceartã asupra semnelor lui Allah cum sunt abãtuţi?
[40:70]
Aceia care socotesc mincinoase Cartea şi cele cu care i-am trimis pe trimişii Noştri vor şti [în curând],
[40:71]
Când cãtuşele şi lanţurile vor fi pe gâtul lor şi vor fi ei traşi
[40:72]
În apa clocotitã şi apoi vor arde în Foc.
Soarta celor care au bîrfit şi nu au împlinit rugăciunea.
[74:41]
Despre cei nelegiuiţi:
[74:42]
„Ce v-a adus pe voi în focul Iadului?"
[74:43]
Iar ei vor rãspunde: „Noi nu am fost dintre aceia care au împlinit Rugãciunea
[74:44]
şi noi nu l-am hrãnit pe cel sãrman
[74:45]
şi noi am ponegrit laolaltã cu bârfitorii
[74:46]
şi noi am socotit drept minciunã Ziua de Apoi,
Chinul va fi veşnic.
[16:85]
Şi când cei care au fost nelegiuiţi vor vedea osânda, iar ea nu le va fi uşuratã şi nici nu li se va mai da vreun rãgaz.
Îngeri vor participa la chinuirea oamenilor necredincioşi
[8:50]
şi de ai vedea cum îngerii iau sufletele celor care nu cred! Îi lovesc peste feţe şi peste spate, [zicând]: "Gustaţi din chinul Focului! "
Vor fi biciuiţi cu tije de fier
[22:21]
şi vor avea ei parte de bice de fier.
[22:22]
şi de câte ori vor încerca sã iasã din el, [pentru a scãpa] de suferinţã, vor fi ei împinşi înapoi [şi li se va zice ]: „Gustaþi chinul Focului!"
E FABULOS ce ai trimis! Eu sunt Crestin Ortodox, stiu ca Profetul vostru a scris Coranul (in influenta Fatimei ) L-a scris in versuri arabe fantastice! Asa se zice, eu nu stiu araba.Am citit in franceza, dar nu e acelasi lucru.
Mahomed (832-8 iunie) Mecca. Asta-mi amintesc. Cantarea Cantarilor a fost scrisa in mii de ani inainte de Christos al meu. Cine are dreptate? Sau amandoi?
Adevarat ca vesurile lui Mahomed depasesc in valoare literara chiar pe Shakespeare in Sonetele lui (din ce cunosc).
Ce ma ingrijoreaza insa, este ca vrea razbunare, exact ca in Vechiul meu testament, din Biblia Crestina, eu nu pot insa percepe decat IUBIREA!
IUBIREA este singura care poate rezolva necazurile noastre!
Crezi ca si pe lumea cealalta va domni NUMAI URA?
In acest caz, as vrea sa ma invetri cum sa dispar din galaxia asta!
cu stima
Totusi aceasta desavarsire s-a petrecut prin anul
Fii atent la asta, ma atrage cel mai mult big grin
"Insa pentru cei evlaviosi va fi o izbanda:Gradini si struguri,(fete frumoase)cu sanii rotunjiti-toate la fel de tinere-Si pocale pline.Nu vor auzi in ele vorbe desarte si nici minciuni.(Aceasta este)rasplata de la Domnul tau si un dar imbelsugat De la Stapanul cerurilor si al pamantului si al celor care se afla intre ele, Cel Milostiv(Ar-Rahman)
Dupa 40 de zile in care aproapele tau se roaga pentru sufletul, Judecatorul care este Dumnezeu va decide unde iti est emenit sa mergi...Ori in Rai ori in Iad!
Doreşti să urmăreşti această întrebare? Vei primi răspunsurile pe email.
Adaugă întrebarea la favorite
Doreşti să adaugi această întrebare la favorite?
Ce notă dai întrebării?
Înainte de a posta răspunsul, te rugăm să te asiguri că acesta nu încalcă regulamentul.
Nu ai introdus un răspuns!
Nu ai scris un răspuns pentru această întrebare, aşa că nu avem conţinut pe care să-l publicăm
Răspunsul este publicat...
Te rugăm să aştepţi ca răspunsul tău să fie trimis spre publicare.
Atenţie!
Succes!
Atenţie!
În răspunsul pe care vrei să îl postezi au fost găsite greşeli de scriere. Ele au fost corectate automat şi le poţi vedea marcate mai jos
Atenţie!
Eşti pe cale să postezi un mesaj care poate încuraja pirateria şi distribuţia ilegală de materiale pe internet. Legea nr. 8 din 1996, privind dreptul de autor şi drepturile conexe, a fost modificată semnificativ prin Legea nr. 285 din 2004, prin OUG nr. 123 din 2005, precum şi prin Legea nr. 329 din 2006, iar tu ai putea să te afli în situaţia de a le încălca acum.
În ipoteza unei acţiuni pe cale legală, TPU.ro este obligat să furnizeze IP-ul tău (3.133.116.55) şi restul datelor de identificare şi informaţiilor despre tine.
Atenţie!
Nu poţi posta acest răspuns pentru că linkul pe care l-ai inclus este suspicios, iar pe TPU pirateria nu este încurajată.
Te rugăm să nu faci referire la site-uri aflate în ilegalitate şi să nu postezi linkuri spre materiale postate pe internet fără respectarea drepturilor de autor (programe, jocuri, filme sau muzică piratată)
Nu poţi posta aceast răspuns la întrebarea aleasă!
Răspunsurile ce conţin cuvinte de genul pot fi postate doar la întrebări din categoria Dragoste şi Sex
Raportează răspunsul
Trebuie să fii logat ca să votezi
Pentru a evalua un răspuns trebuie să ai cont pe TPU.ro