Despre prietenie? Cred că este ceva frumos, care există pretutindeni, chiar dacă uneori nu ne dăm seama.Este sentimentul pe care îl simţim faţă de nişte persoane fără a cere ceva în schimb, fără a plăti sau fără o obligaţie.
Bună Miss.
Normal, prietenia există. Este sentimentul care îl simte fiecare dintre noi.
Zâmbetele noastre timide nu pot umple sufletul dornic de fericire, de prietenie.Toţi dorim să avem prieteni buni, dar întotdeauna există unul mai bun decât celălalt.
Prietenia poate fi înţeleasă ca o unitate de sentimente, simpati, idei comune sau nu, principii care unesc două sau mai multe persoane.
Este dificil să fi singur, să nu ai un prieten căruia să îi vorbeşti, sa ii plângi pe umăr la nevoie, să împarti bucuriile din viaţa ta.Este un dezastru să n-ai cu cine sa râzi.
Asta înseamna pentru mine minunatul cuvânt numit,, prietenie".
Pa, pa si baftă in continuare, Bya132.
Ti s-au raspuns multe la aceasta intrebare, dar cred ca unii au fost cinici pentru ca ei asa gandesc si atunci nu-si pot depasi propriile bariere pe care si le-au ridicat fata de ceilalti. Sunt intr-adevar rare prieteniile adevarate si daca ai norocul sa ai asemenea prieteni, te poti considera un om "bogat".
Prieteniile de interes, au fost si mai sunt si in general, ele se invart in jurul oamenilor la moda, fie ca sunt bogati, fie ca au un statut social care le-a situat mai sus si atunci vor roi (ca mustele la miere) asa zisii prieteni, care dispar aproape imediat cand cei in jurul carora gravitau, au trecut pe "linia moarta", fie ca sunt in dizgratie, fie ca au saracit si nu mai au ce sa profite de pe urma lor.
Mi-a placut raspunsul lui Simple Sergio care zice ca, prieteniile adevarate sunt atunci cand cei in cauza nu urmaresc nici un avantaj propriu. Ele se leaga pe baza afinitatilor personale si rezista o viata daca cei in cauza nu incalca "deontologia" prieteniei, acel cod al bunelor comportari si al bunului simt. Pritenul la nevoie se cunoaste, este un proverb care exista si la noi si pretutindeni. Intr-adevar atunci cand esti in necaz si prietenul tau face tot ce este posibil ca tie sa-ti fie bine, inseamna ca, ai norocul sa si constientizezi ca acel prieten iti este aproape si-ti este sincer si devotat. Intodeauna vei gasi prieteni pentru distractie, dar vei gasi putin prieteni care sa-ti stea aproape la necaz. Este o floare rara prietenia adevarata si ea trebuie pretuita si zi de zi intretinuta pentru a nu se deprecia.
Eu am prieteni adevarati de mult timp si ma bucur ca, chiar la distanta (ma refer la multi km departare) aceste prietenii se mentin si imi da acea stare de bine ca, am cu cine sa impartasesc reusitele si chiar insuccesele. Crede in prieteniile adevarate si alege bine oamenii cu care vrei sa fii prieten pentru a fi dezamagit. Primii si cei mai buni prieteni ii are fiecare dintre noi in membrii familiei si apoi cand deja ne-am maturizat, putem discerne cine ne poate fi prieten si cine nu, dar nu accepta niciodata ca nu exista prietenii adevarate, pentru ca acesta este un crez fals.
Da, eu cred foarte mult in prietenie adevarata...si am si o prietena, cea mai buna prietena a mea care imi este ca o sora, nu stiu ce m-as face fara ea...de cand am intalnit-o viata mea s-a schimbat, prietenia este ceva sfant, iubesc cuvantul asta:X:X:X ea e cea care ma face sa rad din tot sufetul si cu ea ma simt cel mai bine, prietenia inseamna sa fii linistit si sa stii ca cineva te iubeste, si va fi langa tine mereu:X
AddaXD întreabă: