Oamenii din Republica Moldova sun vai si amar de capul lor. Spre exemplu, la sate, ei sunt in stare sa nu manince normal 1 de zile dar sa stringa o anumita suma de bani ca sa faca nunta copilului mai ceva decit in America.Se practica diverse traditii populare, se prepara doar mincare traditionala in zonele rurale.O mare parte a populatiei vorbeste inca rusa, iar majoritatea elevilor, folosesc si ei rusisme.In mare parte este un stat agrar. Gospodarii moldoveni sunt gospodari cu G mare.Casele sunt ingrijite, in curte este o curatenie extraordinara ceea ce ne dowedeste faptul ca moldovenii tin foarte mult la ceea ce este a lor.In general este o tara saraca.Salariile sunt ca in Mongolia pe cit preturile ca in UE. Populatia rurala se ocupa cu agricultura si comertul mai ales in perioada de vara.
Cultura
?
Moldovenii sunt lipsiti de cultura
Funda? Imi lipseste o funda pina la 20 am o saptamana decind raspund la intrebari si iti voi fi recunoscator daca imi oferi fundita
Republica Moldova este un stat situat în sud-estul Europei, între România și Ucraina. Granița cu România urmează aproape în întregime râul Prut și pe o distanță de 340 metri Dunărea... Are si ea istoria ei, cultura ei, legile ei. ca oricare alta ţara! Молдова ( Moldova, in rusa, alfabetul chirilic; 3 )
Stiu rusa, stiu alfabetul chirilic, dar am vrut raspunsuri nu despre anume Moldova ca tara, ci am vrut sa vad ce credeti despre oamenii din ea, despre cultura lor.
Republica Moldova este denumirea oficiala a Basarabiei, una dintre cele mai frumoase si mai pline de legenda provincii romanesti din toate timpurile. Republica Moldova e o parte a Romaniei, rupta de tara-mama de timpurile istorice potrivnice; basarabenii sunt niste oameni deosebit de calzi, generosi si primitori. In proportie de 70%, in Republica Moldova se vorbeste limba romana, iar restul de 30% e reprezentat de limba rusa, ca urmare a unei indelungi si barbare ocupatii fortate sovietice. Anul 2012, de altfel, e un an simbolic: se implinesc acum 200 de ani de cand Basarabia a fost rapita de rusi( 1812, prin Pacea de la Bucuresti). In nenumarate randuri, basarabenii si-au exprimat dorinta de a se uni cu Romania. Aici, in tara, se deruleaza de asemenea actiuni unioniste, al caror principal obiectiv il constituie, asadar, unirea celor doua tari romanesti. Basarabia e parte a Romaniei, instrainata de patria -mama si care, la un momentdat, intr-un moment istoric favorabil, va reveni ACASA. Daca esti interesata de subiect, poti intra pe www.actiunea2012.ro, o paltforma civica ce are ca scop unirea Basarabiei cu Romania, si poti deveni si tu membru activ in orasul tau. In concluzie, ca o mica observatie: Istoria pe care o vor invata copiii nostri NOI o scriem.
hugin întreabă: