anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce doua persoane care nu s-au suportat în trecut și s-au tachinat reciproc, etc, nu vor putea fi niciodată deveni prietene?
De exemplu, am avut o colega de clasa în școala generală cu care nu mă înțelegeam. Mă tachina/insulta/poreclea. Eu ripostam și îi dateam replica.
Acum suntem colege de muncă și uneori lucram amândouă pe aceași tura. Desi ambele ne-am maturizat, exista intre noi acea răceală și distanțare. Ca și colege ne înțelegem, nu avem dispute, dar doar atât. Nu glumim una cu cealaltă, nu ne împărtășim chestii personale.

Răspuns Câştigător
| Emma30555 a răspuns:

Oamenii, pentru a se putea place trebuie sa aibă chimie la fel ca perechile de îndrăgostiți, trebuie sa aibă lucruri în comun. Dacă nu exista aceste lucruri, ei nu pot deveni amici, poate nici nu s au schimbat mult fata de cei ce erau cândva astfel încât antipatia poate exista în continuare

7 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Mai Rosalia, daca fata aia nu te-a suportat in copilarie, nu te va suporta niciodata, fiind imposibila o prietenie vreodata intre voi doua!

Acum sunteti adulte, dar ea este mai inteligenta ca tine, odata ce a invatat sa se prefaca ca te place, dar tine distanta pentru ca sunteti colege si o intereseaza locul ei de munca, nu persoana ta.

| sammie a răspuns:

Asta a fost doar în cazul tău. Nu înseamnă că așa se întâmplă la toată lumea. De exemplu mie nu mi s-a întâmplat așa.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Salut, chiar dacă v-aţi tachinat reciproc în trecut asta nu înseamnă că nu veţi putea fi niciodată prietene. Câteva lucruri pe care le-aţi putea întreprinde în acest sens:
1. Să vă faceţi un update la momentul prezent şi să nu mai trăiţi în trecut.
2. Să încercaţi să vedeţi lucrurile şi din perspectiva celeilalte, nu doar din perspectiva proprie. Cu alte cuvinte să încercaţi să vă înţelegeţi reciproc.
3. "Ca şi colege ne înţelegem, nu avem dispute, dar doar atât": Poate nici măcar nu este nevoie de mai mult. Din puctul meu de vedere este de-ajuns să există o formă de respect reciproc în interes strict profesional.

Încă ceva: legat de "eu ripsotam şi îi dădeam replica" (cred că ai vrut să zici "dădeam" nu "dateam", adică îi răspundeai înapoi) nu a fost cea mai înţeleaptă decizie. Să ştii că focul nu se stinge cu foc. Ar fi fost mai bine să o ignori sau să fii vorbit cu altcineva despre asta (nu încurajez pârâtul, dar dacă situaţia scapă de sub control, este şi asta o soluţie).

| TheGentleman a răspuns:

Nu este o regulă, pentru a putea generaliza. Ba din contră, de cele mai multe ori se întâmplă opusul

| Miruna333 a răspuns:

Cum s-a specificat si mai jos, de obicei se intampla opusul. Asta e fix situatia voastra, poate pur si simplu nu va puteti conecta, nu exista acel,, click''

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

1. Vor putea.

| Smmo a răspuns:

Cine s-a fript cu ciorba sufla si-n iaurt.
Lupul isi schimba parul, dar naravul ba.

In ceea ce te priveste e usor de inteles ca nu mai vrei sa o incasezi din nou. Oi fi iertat-o pentru ce a facut atunci pentru ca era copil si a mai crescut, dar ceva iti spune ca e mai intelept sa te feresti de ea si asa este. Ea, daca chiar s-a schimbat, probabil ca nu isi aminteste cu placere de cum s-a purtat atunci.