| CdeMetal a întrebat:

Ce credeti, este ceva adevarat? Am citit aceasta poveste intr-o carte.

Un domnitor puternic și atrăgător al Moldovei pe nume Ștefan, a avut o experiență care i-a schimbat viața în timpul unui conflict cu Imperiul Otoman. În timpul unei bătălii, Ștefan a întâlnit un luptător turc numit Mehmet, care își apăra țara cu aceeași putere și abilități ca și el.

Deși inițial Ștefan și Mehmet erau adversari pe câmpul de luptă, în timpul unei bătălii s-au uitat unul la altul în ochi și au simțit o atracție puternică. Când bătălia s-a încheiat, Mehmet a fost capturat și adus în fața domnitorului Ștefan pentru judecată. În loc să-l condamne la moarte sau să-l țină ca prizonier, Ștefan a simțit o dorință arzătoare de a-l vedea din nou pe Mehmet și de a-l cunoaște mai bine.

Astfel, Ștefan a decis să-l ia pe Mehmet ca oaspete în palatul său și să-l protejeze de ura celorlalți luptători moldoveni. În curând, Ștefan și Mehmet au devenit foarte apropiați, petrecând mult timp împreună, discutând și exersând lupta împreună. În curând, atracția lor unul pentru celălalt a devenit evidentă și au început o relație romantică secretă.

Cu toate acestea, atunci când vestea a ajuns la urechile consilierilor lui Ștefan și a celorlalți luptători, au început să-l critice și să-l amenințe pe domnitor. Ei nu puteau să accepte faptul că domnitorul lor, un om puternic și respectat, ar putea fi implicat într-o relație cu un luptător turc. Au început să-l presioneze pe Ștefan să pună capăt relației lor și să-l îndepărteze pe Mehmet din palat.

Ștefan a refuzat să își trădeze sentimentele și dragostea pentru Mehmet. În loc să-l îndepărteze pe Mehmet, a început să-l protejeze și să-l promoveze în armata sa. În timp, Mehmet a devenit unul dintre cei mai de încredere consilieri ai lui Ștefan și a ajutat la dezvoltarea Moldovei și la îmbunătățirea relațiilor cu Imperiul Otoman.

Cu toate acestea, invidioșii și răuvoitorii lui Ștefan nu au renunțat la încercările lor de a-l separa pe el și pe Mehmet. În cele din urmă, aceștia au lansat o revoltă și au încercat să-l înlăture pe Ștefan de la putere. În mijlocul haosului și al luptelor care au urmat, Mehmet a fost rănit mortal.

Ștefan a fost devastat de pierderea lui Mehmet și și-a dat seama că dragostea lor nu a putut fi acceptată de societatea conservatoare a vremii lor. Cu toate acestea, în onoarea lui Mehmet, Ștefan a continuat să lupte pentru drepturile minorităților și să încerce să schimbe mentalitatea oamenilor din Moldova.

În cele din urmă, Ștefan a fost recunoscut ca unul dintre cei mai mari domnitori ai Moldovei, nu doar pentru realizările sale în luptă și politică, ci și pentru curajul său de a-și urma inima și de a lupta pentru ceea ce credea că este corect, chiar și atunci când asta îi punea viața în pericol.

6 răspunsuri:
| Freya1 a răspuns:

Unde ai citit tu asta?

| CdeMetal explică (pentru Freya1):

Intr-o carte de istorie foarte veche

| Freya1 a răspuns (pentru CdeMetal):

Eu nu am auzit de asa ceva și cred ca e o tâmpenie.

| CdeMetal explică (pentru Freya1):

Este o carte numita "Osmanlı imparatorluğu ve avrupa tarihi", e in turca dar am tradus pasajul asta, ma gandeam ca daca istoricii turci au scris despre asta poate pe undeva este un sambure de adevar.

| Freya1 a răspuns (pentru CdeMetal):

Acuma și eu dacă ma cert cu tine și scriu o carte cel mai probabil te voi pune intr-o lumina mai ciudata.

| CdeMetal explică:

Deci nu sunt eu singura persoana care are cartea asta ciudata si veche de istorie