| VladStiurligaiu a întrebat:

Ce e asa de greu de inteles ca oamenii ajung sa fie rai ca au traume in trecut? Adolf Hitler va spune ceva? Putin spune ceva? nu sunt rai ca asa vor ei,vorbeste trauma pentru ei, e frumos sa stam pe canapea sa stau cu suculetul in mana si sa spunem ca ala e rau ca pe motivul x,dar ala a trecut prin razboaie,drame, orice are o cauza nu ajunge un om ca Hitler asa cu una cu doua,

Răspuns Câştigător
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

1. Nu. 2. Da.

2 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Ignori o cauză determinată: mediul

| Hyperion7 a răspuns:

Oamenii devin rai că așa vor ei. Uite-ma pe mine cazul fericit din toată ecuația asta și încă sunt întreg,viu.
N-o zic cu răutate,dar crezi că dacă devii rău schimbi cu ceva cursul planetei,bine,nici dacă ești bun nu schimbi foarte multe, dar nu aici voiam să ajung ci la faptul că a fi rău e o alegere și nu o consecință a traumelor din trecut.
Concret, am fost o victimă prematura a violenței domestice, atât eu, mama mea cat și sora mea.Am fost martorul unor bătăi și unor scene rupte din filmele cele mai de groaza, copil de 10 ani sa fii martor la asemenea lucruri evident că te traumatizează.Asa, și eu ce as putea face daca taica-miu e cum e și atât îl duce capul? Eu dacă m-aș răzbuna acum pe el aș aduce eu echilibru in univers? Nu, evident
Traumele din trecut sunt doar niste lecții pe care unii le digera mai greu ajungând să imite comportamentul ălora care au făcut ce-au făcut și să se simtă mereu neînțeleși, pai evident că nu sta nimeni sa îți înțeleagă suferințele, se presupune că ești suficient de capabil sa faci fata și singur la asta.Tot cazul meu ...crezi că a durut pe cineva în fund că eu era sa mor sau mama mea? Crezi că a înțeles cineva vreodată că eu nu am vrut să exist și totuși o fac? NIMENI nu a înțeles și nu o va face.
Iar cei care digera mai lin ceea ce ei au pățit,sunt cei care știu că oricum nu pot face mare lucru răzbunându-se,așa că încearcă să fie ei mai buni,daca ceilalți nu știu cum să fii.
Încearcă să-și accepte stadiul și deși se simt și ei neînțeleși știu sigur că nu vor găsi o bază în cineva,conștientizând că ei sunt stăpânii propriului destin și prin urmare încearcă să devină mai buni, chiar daca de fiecare dată au fost răsplătiți doar cu venin.
Răzbunarea nu aduce pacea în univers,doar pentru că ai omorât pe cineva care ți-a omorât o ruda,de ex,nu înseamnă că ai stabilizat universul,omorând acea persoana ai eliberat-o de toate lucrurile lumești și îi duci tu crucea ispășind pedepse grele pentru ce? Universul sau Dumnezeu,cum ii zici tu are leac pentru toate și deși ți se pare că divinitatea acționează prea lent, bro, Dumnezeu știe ce poate mintea unui om și îi dă după inima când îi e cel mai bine! Asculta aici,e cea mai sigura și buna răzbunare,poate ți se pare clișec,nu e,doar așteaptă.
Cât despre Hitler, așa și? Unde a ajuns făcând ce-a făcut? In țărână, acolo unde ajunge toată lumea.El n-a restabilit pacea în univers ci din purul sau egoism era să ajungă să facă ditamai catastrofa la nivel mondial.
Chestiile de gen nu sunt pentru cei ce au auzit de așa ceva, ci pentru cei ce au trăit pe viu chestia asta, de ceea, rog pe necunoscători sa se abțină. Mulțumesc!