Iti dai seama ca cei care fumeaza sau beau iti raspund ironic. Ce sa-i faci, tu doar vrei sa le dai un semnal de atentie...
Crede-ma ca am vazut si oameni cu studii (profesori, medici) care fumeaza... nu ai ce sa faci, nu poti sa dai o lege prin care sa se intrezica definitiv consumul de alcool si tigari. Aici excludem din start, substantele halucinogene, etnobotanice si droguri...
Multi dau o gramada de bani pe aceste prostii. si e pacat. cu banii aia pe care ii cheltui pe un an de fumat. ii poti folosi pentru redocararea casei, dai un avans pentru un automobil, iti iei un laptop, aparatura electrocasnica/electronica, mergi intr-o excursie in Paris.etc...
Multi fumeaza si beau din cauza ca "este cool", asta e parerea lor. cand o sa umple spitalele o sa fie nasol. Atunci nu o sa mai fie "cool"...
O zi buna sa ai!
Daniel.
Este mult prea agresiv ceea ce ai postat tu, din punctul meu de vedere.
Iti inteleg spaima in ceea ce priveste varsta frageda la care incep copii sa fumeze dar, se poate spune acelasi lucru si in ceea ce priveste inceperea vietii sexuale.
Ca sa inteleaga ca gresesc, trebuie sa-i informezi, nu sa-i indepartezi.
Tu nu stii ca tot ce este interzis este foarte cautat si bun?
Ai mare dreptate in privinta sanatatii si a banilor, dar aceste persoane isi dau seama de acest lucru? Mai bine le spuneai cum te-ai lasat tu de fumat, pentru ca am un nepot care cheltuie 7, 0 lei zilnic pe tigari = 210 - 217 pe luna...vai, vai, vai 2520 - 2604 pe an...intr-adevar nu stiu ce este in capul lui, ajuta-ma tu si spune-mi cum te-ai lasat de fumat, te rog... da-mi un mesaj, multumesc.
Intr'adevar sunt unii care exagereaza... dar noi nu avem dreptul sa judecam pe nimeni...nimeni nu a venit la tine sa te intrebe de ce mananci prea multa pizza sau stiu eu ce...ficare face ce vrea...binenteles ca nu e bine ca se fumeaza si se bea dar n'ai ce sa faci...nu poti sa critici pe nimeni... dupa o saptamana e usor sa te lasi de fumat...nici nu se pune problema...nu e greu deloc dupa o saptamana... dar ce zici de un an...crezi ca eu nu stiu ca nu e bine si nu am incercat sa le las dar nu pot...intr'adevar rezist sa nu fumez o zii dar deja a doa zi nu mai pot...si nu'ti imagina ca fumez un pachet pe zi...nu fumez foarte mult dar nici nu le pot lasa de tot...cum a zis @elena...in loc de o critica cred ca ne'ar ajuta mai mult daca ne'ai spune o metoda cum sa ne lasam... dar cum ti'am spus dupa o saptamana nu te lasi greu...pacat ca nu m-am lasat la timp
@danielbv imi pare rau daca ti'am dat impresia ca am raspuns ironic...chiar nu asta era ideea... mi-am dat doar cu parerea si am zis clar ca si eu am una din probleme:fumatul...si m'ar ajuta mai mult o metoda de cum sa te lasi...fiecare cu parerea lui da nu mi se pare ok sa zici ca am raspuns ironic...in fine
@Cool am inteles....am incercat si eu sa ma las dar nu am reusit....scuza'ma daca a parut ca am raspuns ironic anterior dar chiar nu era asta intentia mea
Dar vai, ce revoltat esti. Ce iti pasa tie, ma, ca aia fumeaza si beau? Mi se pare ca esti cam ipocrit.
In primul` rand niciodata sa nu spui niciodata. Apoi, intr`adevar parca lumea a scapat de sub control, tot mai multi tineri consuma alcool doarte mult, fumeaza, etc... E greu sa opresti asta, principalele cauze sunt: educatia, anturajul, modul de viata...
Eu fumez ca o locomotiva pe pacura si beau ocazional, adica de cate ori prind ocazia. Ce viata-i aia fara tigari, bautura si femei?!? De a treia nu-s dependent, da' fara primele doua as lua-o razna. Eu daca n-am tigari tot timpu', inclusiv cand nu am chef sa fumez, numa' sa vad pachetu' langa mine, incep sa turbez.
Sex, metal, alcool si ura
E lozinca cea mai buna
Spusa drept la bautura
Tigara, tigara
Parte e din viata mea
Nu ma voi lasa de ea
Daddy, eluveitie, nu prea stiu cum sa va explic exact cum am reusit sa ma las de fumat. Pur si simplu nu intelegeam care e rostul, logica, ca pur si simplu mi-am dat seama ca e o risipa de bani si sanatate si nu imi placea faptul ca numai dupa o samptamana devenisem dejea obsedat de tigari, asa ca am hotarat ca e mai bine pentru mine sa nu mai fumez si ca daca ma opresc din fumat nu o sa mor ci din contra, o sa fie mai bine pentru mine.