Cand mi s-a spus cu prea multa siguranta ca as putea ajunge operat pe coloana si as putea ramane invalid sau paralizat cu sanse destul de mari (probabil tot in mainile unor incompetenti). Era totusi un doctor ortoped important din oras...
Am ajuns la alti doctori care au infirmat cu tarie asa ceva si m-au compatimit pentru stresul acumulat(plus anxietate, frica, depresie) si mi-au oferit alte solutii care m-au ajutat enorm.
Altadata un alt talalau mi-a zis cu tarie ca am apendicita si ma intreba cat de repede sa incepem interventia chirurgicala. Noroc ca nu te obliga. Ai de ales daca vrei sa amani. Bine ca am amanat. Ca n-am avut niciodata apendicita si ma opera ala degeaba. Am ajuns peste cateva luni sa aflu alt diagnostic.
Cam aceste experiente pe la doctori m-au traumatizat in adolescenta ENORM.
Cand ma luptam cu atacurile de panica.Momente la care nu vreau sa ma mai gandesc.
Ideea e ca ne tot plangem ca sunt biserici si ca nu sunt spitale si scoli si oameni care sa profeseze. Sincer, ma doare undeva. Din partea mea sa n-avem nici una, nici alta, daca in toate unitatile lucreaza numai incompetenti (si nu din lipsa unor motivatii salariale).
Lucrează incompetenți deoarece cei buni pleacă afară, tot din cauza salariilor mici, că dacă ar avea aici salarii nu ar mai avea motive să plece.
Nu e chiar asa. Mai sunt si medici buni in tara. Nu stiu ce multumiri au cu venitul...insa asta e doar un cliseu enervant. Daca esti bun într-un domeniu atunci esti bun ca atare...da-l încolo de salariu. Gândește-te ca sunt multi profesori foarte buni care formează tot felul de minti iscusite sau chiar olimpici. Crezi ca la astia mai sta treaba cu plecatul in străinătate? Salariul e o consecință si nu un scop din startul carierei.
Mă, nu zic că toți își părăsesc țara atât de ușor. Dar îți spun ceva. Majoritatea celor buni sunt ma în vârstă știi de ce? Pentru că atunci când au debutat în acel domeniu încă se trăia extrem de bine în România. după au îmbătrânit și nu mai aveau cum să plece. Când văd profesorii ăștia tineri sau doctori, sunt vai de ei. Asta e per ansamblu. Eu nu o să plec că sunt patriot convins. Dacă ești extrem de bun într-un domeniu, acum în străinătate ai mult, mult mai multe oportunități. Ai la dispoziție tot ce vrei, aparatură, chestii, îmi povestea unul cât de bine e în Austria...Totul e mult mi corect, mai organizat. E diferență mare, frate. E normal să vrei să pleci dacă nu ești un patriot fanatic ca mine și dacă poți.
Da. Corect. Dar făcând abstractie de salarii...majoritatea romanilor sunt educati sa fie si putin cam nemernici...in sensul ca pentru ei realizare in viata înseamnă sa facă bani si nu sa fie pur si simplu cineva.
Iar cat despre patriotism...nu merita! Nu esti obligat sa te agati toata viata de un singur loc.
Nu-s obligat, normal, dar dacă plecăm toți vom ajunge în viitor un fel de Pakistan, și așa cum e țara asta eu o iubesc și știu că nu pot face prea multe, dar nouă ne lipsește mentalitatea, că dacă ne gândeam mai mult la țară, om cu om, puțin cu puțin, făceam să fie totul mai bine.
Exodul creierelor va lua amploare si mai mare. Inevitabil. Se stie ca multi romani tocmai si de mentalitatea specifica fug in afara. Nu doar cariera ii cheamă. Pana la urma...macar sa se mai întoarcă ca turisti si sa isi viziteze neamurile. Mai rau e sa fie ignorata total tara de bastina. Nu iti tine de cald oricum tara asta mai mult decât altele in mod deosebit. Pur si simplu ai familie si prieteni pe aici eventual. Altfel nu te retine nimic serios.
De ce?
Nu pot sa iti spun.
Iar. De ce?
Uf.
vreau sa mor sunt atat de depresiva o vai hai sa ma tai ce idee buna nimeni numa intelege decat muzica rock pe care o ascult noaptea la ora 13 in timp ce adorm plangand...duc o viata atat de grea
si ca sa raspund la intrebare: cele mai "traumatizante" clipe pe care le-am trait au fost de fapt cele in care ma gandeam la anumite lucruri
oh, sau chestiile gore de pe 4chan. odata am vazut un video cu un om caruia ii era taiat capul, o, yey
Bravo*
Ce,nu am zis asta
Cand am facut primul atac de panica. Apoi imi aminteam cum a fost si faceam altele.
anonim_4396 întreabă:
UnchiulRamiz întreabă: