| Dan a întrebat:

Ce este mai frumos sa vezi in viata ta? Copii tai cum cresc, prietenii tai fericiti sau lumea din jur tau cum evolueaza?

Răspuns Câştigător
mariana
| mariana a răspuns:

Era un proverb romanesc care suna asa: cine n-a construit o casa, n-a crescut un copil si n-a sadit un pom, inseamna ca nici nu a trait.
Mergand de aici si adaptandu-ma la conditiile "noi" pe care le avem, nu prea pot toti sa-si construiasca o casa pentru ca, nu-i prea dau banii afara din casa.
Dar ce se poate face cu siguranta, este sa faci copii, sa-i cresti si sa-i educi si sa sadesti copaci, pomi fructiferi, pentru a-i vedea cum cresc si cum dau roade.
A vedea lumea cum evolueaza este doar o stare exspectativa si nu tu esti cel/cea care face ceva ci, cei din jurul tau actioneaza. Ori fiecare dintre noi trebuie sa aiba evolutia proprie, pe fiecare faza a vietii, avem "trasee" pe care trebuie sa le strabatem, pentru a ne simti impliniti, pentru a ne simti ca traim si suntem "obligati" sa vedem frumusetea vietii, in fiecare rasarit de soare, in fiecare zambet pe care-l primim, chiar si de la un trecator pe strada, dar mai ales de la cei apropiati sufleteste de noi, sa admiram privelistele care ne inconjoara, sa admiram si sa protejam cultura de vandali si vandalisme, sa dam un ajutor prietenesc celor ce au nevoie, chiar daca acest ajutor nu ne este cerut, pentru ca atunci vom avea satisfactia ca, am facut un bine si ca, ziua respectiva n-a trecut in zadar.
In viata mea cea mai minunata realizare sunt cei 2 copii ai mei, care sunt si prietenii mei cei mai buni si care mi-au adus senin in suflet si mi-au mangaiat viata cu "aripile" lor de ingeri.
Desigur ca te bucuri si de reusita prietenilor, cunostintelor insa acestia au si ei viata lor familia lor si daca tu nu-ti croiesti propria viata, nu-ti faci o familie, nu ai copii, atunci nu poti sa simti ca, ti-ai atins rostul tau in viata. Chiar daca uneori este mai greu, ai responsabilitati, nopti nedormite, griji, ele trect si-ti aduci aminte doar de zilele frumoase in care te-ai bucurat de compania celor dragi sufletului tau.
As vrea ca fiecare om in parte sa poata sa fie fericit si sa fericeasca si el la randul lui pe cei dragi.

10 răspunsuri:
| andrei a răspuns:

Eu nu vad nimic frumos aici in viata measad prea multe probleme sa vad ceva care sa ma faca sa zambesc...totusi germania cu a batut anglia si argentina si cum va lau cupasmug

GânduriAlbe
| GânduriAlbe a răspuns:

Frumos in viata asta. multe sunt frumoase in viata asta, noi trebuie doar sa le vedem.In primul rand e frumos sa vezi ca poti sa faci fericit pe cineva, aici ma refer la sotia sotul, prietena prietenul ta/u, sa vezi ca prin simpla ta existenta ii aduci bucurie, o faci fericit/a.In momentul cand apar copii un om in general se simte implinit.Privind-i cum cresc sporeste frumusetea vietii. Evolutia nu aduce fericire, frumos in viata, ea e ceva natural.Omul ca si fiinta mereu a evoluat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mai Dane, mai las-o si tu mai moale, nu vezi cit de bruta e viata?

| max_4494 a răspuns:

Copiii sunt masura timpului si un scop in viata pentru parinti.Prin ei traiesti constructiv si cu ei se prelungeste viata ta.
Viata o vezi frumos atata timp cat te multumeste prin ce-ti ofera.

| Razvan a răspuns:

Copii nu am, prietenii mei se rezuma la rangul de cunostinte deci nu mai imi ramane decat sa observ lumea din jur.Aici e Romania da` se putea si mai rauwinkingMereu ma consoleaza gandul astahee hee

| Andromedda a răspuns:

Intrebare capcana?thinking

| gabriela a răspuns:

Grea intrebare! Copilul este suprem, prietenii sunt dragi, fara lumea din jurul meu totul s-ar prabusi, singura nu poti nici evolua... iar lumea care evolueaza in jurul meu ma face sa doresc sa exist!

| Psycho a răspuns:

Prieteni nu există, lumii din jur i se rupe de mine, deci şi mie mi se rupe de ea.deci prima variantă. copiii...

| Barajag a răspuns:

Poti spune ca viata este frumoasa atunci cand ai copii, alaturi de ei, ai parte de cele mai minunate clipe si-ti insenineaza viata oricat de greu ti s-ar parea, sa ai niste prieteni de nadejde, care te apreciaza pentru ceea ce facihappy

| Bacemi a răspuns:

Vad ca lumea e foarte invidioasa. Fiecare e pentru el si mereu sufera cand altul are mai mult succes. Multi abuzeaza de sansa avuta si isi bat joc de viata. Altii in schimb nici nu prea pot spune ca au o viata. In timp ce eram la munca am vazut un copil mancand o inghetata. Asta m-a pus pe ganduri. Pentru ca in acel moment eram invidios pe acel copil. Eu aveam bani de inghetata dar nu puteam sa fac o pauza pentru inghetata. Poate as fi putut sa imi cumpar 10 inghetate si copilul acela manca prima lui inghetata. Poate chiar singura din viata lui. Si totusi eram invidios pe el. Si am stat si m-am gandit. Nu ar fi oare mai frumos sa fim invidiosi pe ceilalti doar din astfel de motive? Nu ar fi mai frumos daca ai fi invidios pe vecinul care are un copil cu care te poti juca doar 1 ora pe zi? Nu ar fi altfel daca ai fi invidios pe un parinte care are la casa lui 3 feciori inalti ca brazii si cu rusine de parinti? Nu ar fi altfel daca ai fi invidios pe prietenul care are o relatie si totusi sa il ajuti in relatia lui sa fie si mai frumoasa ca sa fii si mai invidios? Asta imi doresc. Sa fim oameni!