Cel mai important este că cauți motivul tău ca să ai cel mai mare succes posibil.
Astfel în ordine.
1. Motivul.
2. Munca.
3. Capacitățile.
4. Efortul de a dobândi capacitățile care îți lipsesc.
4. Relația cu ceilalți astfel încât munca grea să o înlocuiești cu munca isteață. Să găsești ajutor în colaborarea cu alții.
Am auzit spunându-se că intelectul e un mușchi care se atrofiază dacă nu-l pui la treabă. E ideal să te naști cu capacități intelectuale peste medie dar nu trebuie să te lași pe tânjeală doar pentru că te-a făcut mama deștept...Inteligența fără muncă nu te duce departe în viață.
Pai degeaba ai capacitati daca nu faci nimic cu ele. Nimeni nu te plateste doar ca esti inteligent, trebuie sa misti ceva.
Este o problema echivoca. Fotbalistii nu sunt neaparat cele mai inteligente persoane, totusi exista mii de fotbalisti milionari, care au succes.
Pe de alta parte, Zuckerberg are succes datorita capacitatilor intelectuale, fara sa lucreze pe santier pe 40 de grade.
In concluzie, atat munca cat si inzestrarea iti pot aduce succesul, depinzand de cum le folosesti.
Pai eu daca nu am capacitati intelectuale, insa daca am sa muncesc pot sa ajung departe? (macar sa dau Bacul)
Bineinteles ca da.
Insa ar trebui sa-ti impui obiective mai mari, e gresit sa te limitezi la asa putine.
Dupa parerea mea capacitatile intelectuale sunt mai folositaoare in viata: nu faci efort fizic ceea ce e ff obsitor. esti vazut ca un om inteligent in grupultau de prieteni...Dar de fapt ai putea sa-ti raspunzi si singura la propria intrebare prin raspunsul acestei intrebari: cine castiga mai bine, un muncitor pe camp sau un it-ist? cine obosete mai mult, un muncitor pe camp sau in it-ist?
mad000004 întreabă: