| GGabiy a întrebat:

Ce este misofonia?

4 răspunsuri:
| PersonajFictiv a răspuns:

"Misofonia este o tulburare caracterizata prin toleranta scazuta la sunete specifice - ca de exemplu, zgomotul provocat de mestecat. Despre aceasta problema, care afecteza mult mai multe persoane decat credeti, se stiu destul de putine, termenul fiind inventat de neurologii americani in 2001. "

Sursa : https://sanatate.bzi.ro/......ment-54851

| Darkmagic a răspuns:

Toleranta scazuta la anumite zgomote, AIA este misofonia.
Nu stiu insa cum sa definesc toleranta scazuta la intrebarile de doi bani.

| Yaesmin a răspuns:

Misofonia este definita ca o reactie intensa fata de un sunet pe care il auzim zi de zi, cum ar fi sunetele care ne zgarie pe creier: creta pe tabla, pila pe unghii, mestecatul cu gura deschisa etc. Nimic nu te innebuneste mai tare pe lumea asta decat sunetul de creta pe tabla: nu e doar un lucru care enerveaza si atat, ci este o situatia in care pur si simplu iti iesi din minti. Ei bine, daca si tu ai un sunet care te enerveaza inseamna ca suferi de misofonie.

Una din cele mai mari probleme care apar in studierea misofoniei este reprezentat de faptul ca oamenii care sufera de asa ceva nu vor sa inteleaga ce inseamna aceasta afectiune. Neurologul Vilayanur Ramachandran este unul din putinii oameni de stiinta care studiaza misofonia. Atunci cand a anuntat colegii din comunitatea stiintifica, Ramachandran nu a fost luat in serios si a fost privit cu scepticism fata de colegii lui.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Un cuvant pe care nu l-am gasit in DEX, insa i-am gasit paronimul-misofobie.