| RAY a întrebat:

Ce este necesar? Pentru ca aici putem discuta de la a fii sărac vs a fii bogat? Vorbesc despre a cumpara lucruri de care ai nevoie vs de care nu ai nevoie? Noi avem nevoie de o locuință, hrana,sex, haine tindem spre lăcomie, dar lăcomia și lenea a adaus progres

2 răspunsuri:
| Emma30555 a răspuns:

Mulți dintre noi cumpărăm lucruri care ne plac, nu neapărat din lăcomie. Mie îmi plac hainele, îmi place moda, alte lucruri nu ma atrag prea mult, ci doar confortul normal. Lenea nu a adus progres, lăcomia a adus doar nefericire.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Alegem: dacă prin bani putem obține confort, îi lăsăm să circule; iar dacă ne sunt o necesitate, îi blocăm economisind. Cei ce reușesc să reinvestească ori să-i consume investind în lucruri, sunt oameni avuți (bogați). Când vine vorba de săraci, ei nu au cele necesare: siguranță (acoperiș deasupra capului) și energie (hrană) ca să apuce ziua de mâine; întrucât ei sunt necăjiți și disperați în nenorocirea lor, nu leneși (nici escroci). În cealaltă extremă sunt cei ce cred că își pot întreține fericirea prin posesie (miliardarii) costându-i tot (sufletul) și dându-l la schimb pe egoism, lăcomie, zgârcenie.

Întrebări similare