| ALM2000RO a întrebat:

Ce este un incel?
Ce reprezintă de fapt acest termen pe care l-am tot auzit și pe care niciodată nu l-am înțeles. E o prescurtare? Dacă da, de la ce?

Răspuns Câştigător
| GabiDumitrescu a răspuns:

Https://www.merriam-webster.com/dictionary/incel

Pe foarte scurt in romana, unul/una prea prost/proasta/urit/urita/cu caracter infect ca sa f*ta ceva dar care comenteaza mereu apropos de aia care au parte de partener/i in zona asta.

42 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns (pentru RAY):

O persoana frumoasa are succes in viata la parteneri, in rest ca sa aiba succes trebuie sa stie sa faca ceva ca lumea.
Dar nu e vb aici de cariera, ci de cuplare, ca fara iubire esti mort in interior, si psihologii zic asta, si in momentul in care un om nu e iubit (macar temporar), isi pierde motivatia sa ii mai pese si de el.
Nu toti, dar multi asa sunt.

Degeaba au bani, case, etc, alea ajuta doar daca e un echilibru intre afectiv si bani, altfel te pot gasi astia spanzurat, s-a intamplat si nu doar odata, si se mirau astia "aaaa de ce domne? Avea bani, era boss".
Era pe dracu, nimanui nu ii pasa de ei, si nevasta si copiii "da-mi, da-mi", prieteni falsi pe interes, sufletu gol.

Iar aia superbogatati gen lideri HAMAS si altii, Putin, Biden, Rockefeller, sunt reci fara nimic afectiv, aia pot sta fara afectiv ca nu au nevoie.

Sigur ca e o prostie sa le insulti pe fete, ca nu e vina lor ca e omu urat, ca si eu vreau pe una sa ma atraga si nu mi-ar conveni ca aia neatractiva de pe net care m-a placut (si eu am refuzat-o diplomat), sa imi dea in cap.

Dar unii nu au minte si caracter si le insulta, le bate.

| RAY a răspuns (pentru Mosotti):

Și dreptate nici noi nu am vrea una urata

Pai normal ca n-as vrea nici eu una care sa nu ma atraga.

| dullcat a răspuns (pentru RAY):

De mgtow nu stiam.

| dullcat a răspuns (pentru Mosotti):

Un articol bun despre asta :

Online forums dedicated to incel culture are a reliable way to see how the term evolved and is used today. A subreddit, or forum on Reddit, called r/incels was one of the most visible meeting places for self-identified incels until it was banned by Reddit in 2017 for "violent content."

Incel forums have been studied by public policy researchers because of the misogynistic rhetoric and high-profile violence some members of the incel community embrace.

A 2022 study published in the journal "Current Psychiatry Reports" and filed in the National Library of Medicine outlines some ideologies that tie incel communities together:

-an appearance-based hierarchy, in which how one looks is considered the most essential key to both sexual relationships and one’s place in society
-a belief in female "hypergamy," the notion that women are too sexually selective and use their privilege and sexuality for social advancement above all else.
-a dislike of feminism

"As it was feminism that promoted and encouraged women to have a deserved right to sexual agency, there has been much discussion in incel forums dedicated to the reversal of gender equity, many of the proposed solutions involve some form of coercion, rape, or a complete return to enforced monogamy under strict patriarchal rule," the study states.

"Such highly concerning comments are imbued with feelings of sexual entitlement, which incels do score higher on than non-incel males." - https://edition.cnn.com/......index.html

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Mosotti):

Pai nici macar nu a fost vorba de spaga la el, a fost so-so... Legat de dividende, asa cum au fost anul asta, la anul pot sa nu mai fie. Decit sa platesc ei pensie alimentara, cumpar tot ce se poate pentru firma si angajati, o tin cit mai aproape de zero.

| RAY a răspuns (pentru dullcat):

Asta a fost dintotdeauna, de exemplu geneticieni spun că doar 25% din bărbați se reproduceau, faza e că femeile nu au avut de ales timp de milenii, părinți alegeau pentru ea și el,, acum in era moderna ea poate alege dar ce să aleagă daca atunci 25%, dar acum, așa că bărbați apelează la banii, rar vezi un bărbat frumos, asta e adevărul, nu vezi că atât de penibili sunt că cică vor să le întrețină iubita )))))))

| Mosotti a răspuns (pentru dullcat):

Pai astea is 100 % corecte:

"-an appearance-based hierarchy, in which how one looks is considered the most essential key to both sexual relationships and one’s place in society
-a belief in female "hypergamy," the notion that women are too sexually selective and use their privilege and sexuality for social advancement above all else."

Ultima e o prostie de a lor.

A doua aia cu socialu, avanseaza doar asa in postura de secretare, in rest nu are teaba frumusetea cu asta. Daca eu sunt patron am in cap doar atat "profit maxim in timp scurt cu cheltuieli minime".
Ma doar in cot de cum arati tu, stii sa faci ce cer bine, nu, iarasi bine.
Asta ajuta maxim pe gasirea de parteneri.

Nu e conceptia incelilor, e corect ce scrie la primele doua liniute.
Dar asta stim toti, nu stiu de ce zic ei ca ar fi doar conceptia alora.
Aia de la prima linuta e 101 % adevarat, fizicul e proba eliminatorie insa nu suficienta pentru ceva serios, eu ce am tot zis? Am zis si inainte, si unii ziceau ca zic eu prostii, bine, ei stiau ca nu zic prostii, dar vroiau sa-si nege lor ca e asa, pentru ca ii dezavantaja asta, ei vor sa conteze doar ce au ei, dar si ei se uita la fizic, si fara el nu prea discuta. Ca nici unul/una care arata bine nu o sa ma contrazica decat poate asa de forma.

| Mosotti a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Pai da, mai bine cumperi ce poti, ca vorba ta, daca la anul divindetele nu mai sunt?!
Nu ai de ce sa dai bani ca sa-i foloseasca ea. Ideal e sa ramana copilul cu tine.

| painecuzahar a răspuns (pentru RAY):

Nu sunt femeie.

"toate studiile indica că o persoană frumoasa are succes in viață, hai sa nu ne mințim cu vrajeli de astea"
Nu ai nevoie de studii ca sa te uiti in jurul tau si sa observi ca majoritatea barbatilor nu sunt frumosi, dar totusi au relatii. Am prieteni de 1, 60 imaltime care au inceput sa cheleasca la 22 de ani care au relatii cu femei frumoase (de asta nu inteleg deloc femeile).
https://www.imdb.com/list/ls059218119/
Sunt o gramada de oameni de succes care nu arata bine. Asta e o minciuna care sa va faca sa va simtiti mai bine cu voi, dar adevarul e ca majoritatea incelilor au un comportament aiurea si nu socializeaza, sunt lenesi, nu au planuri de viitor si astea sunt cele mai neatractive lucruri la un barbat, sa nu se descurce in viata. O personalitate buna sau un simt al umorului compenseaza orice mutra. Cum zice o vorba din popor: barbatul trebuie sa fie putin mai frumos decat dracu.

| RAY a răspuns (pentru painecuzahar):

Frumusețea consta în fața nu în înălțime, mereu am spus asta, și eu am văzut tipi de 1, 70 frumoși, bine făcuți, nu uita că și messi are 1, 65, dar arata masculin la fata, sa fim serioși e un bărbat frumos