Îl ignor, smiorcăi-s-ar în alte părți.
Eu sunt d'ăla la bine și la treabă, nu-mi plac acțiunile care nu duc nicăieri.
Greu de suportat un astfel de prieten. O vreme as incerca sa-l sfatuiesc, dar daca as vedea ca nu se prinde nimic de el, i-as spune sa nu-mi mai ceara sfatul daca nu vrea sa tina cont de el.
Aș încerca chiar sa discut cu el direct despre asta. I-aș spune ceea ce cred și anume faptul ca de multe ori pare ca se plânge prea mult de niște chestii a căror rezolvare e de fapt una ușoară. Si ca nici nu ma simt ascultata atunci cand incerc sa ii ofer niste sfaturi. Și i-aș spune ce părere am eu despre asta și cum văd eu lucrurile. De asemenea aș încerca sa înțeleg mai mult sau sa aflu mai multe despre felul cum gândește el de fapt. Aș încerca sa văd cum privește și el lucrurile legat de „problema" asta. Sa vad care ar fi cauzele, etc.
Dacă iti este prieten, eu zic ca ar fi bine dacă ai fi deschis cu el și i-ai spune ce te deranjează. Și, în general, cred ca e bine sa fi așa. Chiar și cu cei ce nu iti sunt neaparat prea apropiați. De multe ori se întâmplă sa nu prea conștientizăm anumite lucruri pe care le facem. Iar o părere din afara, respectiv o părere a altcuiva despre felul nostru de a fi sau de a acționa ne poate ajuta de multe ori sa ne cunoaștem mai bine pe noi insine. Ne poate ajuta sa ne înțelegem mai bine și chiar sa ne îndreptăm anumite comportamente. Și poate ca asta nu se întâmplă de cele mai multe ori imediat, dar treptat, cu timpul, multi ajung sa se mai schimbe datorită acestui lucru.
Poate ca prietenul tău nici nu e măcar prea conștient de felul asta al lui de a fi. Iar dacă nimeni nu ii spune direct, fără ocolișuri ce și cum sau nu discuta cu el despre problema asta, atunci sigur ca nu se va putea îndrepta prea ușor de unul singur. Dacă el nu e prea conștient ca asta ar putea fi de fapt o problema, atunci sigur ca nu va face prea multe in direcția asta pentru a o rezolva. Sau pentru a se mai schimba.
Eu zic sa discuți cu el, pana la urma nu prea ai ce pierde. Iar dacă vezi ca în continuare el continua sa fie așa, atunci poți încerca și sa te mai îndepărtezi de el sau, pur și simplu, sa nu ii mai oferi sfaturi. Uneori este bine și sa mai dam înapoi sau sa ne mai îndepărtăm de persoanele cu care nu prea ne mai înțelegem sau care ne afectează într-un mod nu tocmai pozitiv.
anonim_4396 întreabă:
DilauRo întreabă:
Invictusman2025 întreabă: