| RAY a întrebat:

Ce faci cand risipesti bani in mod irational?

8 răspunsuri:
DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Te oftici si alegi intre a incerca sa te schimbi sau sa ramai asa big grin

| RAY explică (pentru DoarBogdan):

Daca nu ti la bani nici ei nu o sa tina la tina, faza e ca motanel iar consum dulciuri, crezi ca se poate trai cu dulciuri sau trebuie schimbate cu fructe pe viatq?

| DoarBogdan a răspuns (pentru RAY):

Si cu dulciuri si cu fructe big grin Din fiecare cate putin.

| Mosotti a răspuns (pentru RAY):

Depinde de om cum prefera, ce-i place mai mult, este relativ, daca unui om ii plac fructele mai mult, aia va manca, daca ii plac dulciurile, va manca dulciuri, evident ca e risc dar si-l asuma, asta este, daca e major.
Si depinde si de psihism, depinde daca exista si motivatia care sa dea vointa sa se abtina de la dulciuri si sa treaca pe fructe pana la urma, ca nu-s nici alea asa rele.

Ca daca n-are motivatie din n motive (in nici un caz pozitive), se lasa dus de val, zice "de ce nu? Mananc ciocolata aia ce mama dracu, ca oricum nu prea mai imi pasa, macar ma simt bine pe moment ca si asa n-am alte multumiri", cam asa suna.
Se poate trai cu mancare sanatoasa daca omul acela are psihismul ok, o viata ok cu satisfactii, multumiri macar cat de cat, ca daca are astea, automat se va ingriji de el.

| Mosotti a răspuns:

Pai ce sa faci, nu stiu, ca sunt unii care se intorc acasa dupa bani daca nu iau la ei, si le place ceva, deci faza cu nu lua bani la tine decat minim, mai rau incurca treaba uneori!
Si aici depinde tot de psihic, de multe ori cheltuim banii aiurea doar in speranta ca ce luam, ne va bucura!

Luam una, nu ne satisface, vrem alta, nu ne satisface, luptam sa gasim satisfactia cum ar veni.
Sau daca e cineva care se simte f multumit cu tot ce ia, si cand ia altceva e si mai multumit, e altceva, devine o problema daca nu are prea multi bani, ca-si face datorii si mari probleme.
Trebuie cumva sa se controleze, altfel ajunge rau de tot.

| Freya1 a răspuns:

În general cand nu vreau sa cheltui mult in momentul cand plec de acasă imi iau doar cat am nevoie (poate cu foarte putin peste in caz ca.).Sau imi schimb bani in bancnote mari ca sa nu am tendința de "mai iau aia ca e doar atata".Eu am problema asta cu bani. Daca am 250 de lei la mine si cumpăr ceva de 50 de lei dar mai vad ceva de 50 de lei, 70 spre exemplu nu mai iau ca sa nu schimb bani ca stiu ca dupa ce i-am schimbat o sa ii cheltui pe toate rahaturile.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Înveți din greseli.

| Mariusminecraftmaster69 a răspuns:

Datori