Pai, pe langa ca dau bani cui imi cere ( Sunt colegi : " Roby, imi dai si mie 2 lei ". " Hai ca iti dau " ), mai dau din cand in cand bani la cersetori ( nu la rromi, este un om saracu` fara un picior care este pe strazi de cand eram eu mic ), mai dau cornul si laptele de la scoala batranei din coltul blocului, nici nu sti cat se bucura. Mai fac fapte bune din cand in cand, dar din pacate fac si fapte rele .
Cu faptele bune nu te lauzi, daca o faci doar pentru ca sa te lauzi cu ele, deja nu mai sunt considerate fapte bune ci, doar propaganda, pentru a te situa bine in ochii altora.
Daca ai un suflet bun, o fapta buna este si aceea cand ajuti un batran sau un copil sa treaca strada, cand omenesti pe cineva infometat ori insetat, cand dai ajutor unui bolnav, cand folosesti timpul si energia ta in folosul altor persoane, doar pentru a le sprijini pe acestea atunci cand se afla in nevoie.
O vorba buna, un sfat dat la nevoie, sunt de asemenea considerate fapte bune, chiar daca nu sunt apreciate din punct de vedere material. Ce facem noi aici pe TPU, ajutand pe cei in nevoie, sunt fapte bune si exemplele ar putea continua.
Doar cei egoisti, egocentrici, care se gandesc numai la ei, sunt cei care uita ca in jurul lor exista si alti oameni, care ar necesita ajutor, dar lor nu le pasa pentru ca, din punctul lor de vedere, ei sunt buricul universului, de la ei a inceput si se sfarseste lumea.
Dan este bine ca ai pus o asemenea intrebare, pentru a invata si altii, cum este bine sa te comporti in viata, pentru a-ti indeplni scopul pentru care ai venit pe pamant, pentru ca sunt convinsa ca, multi au uitat ce trebuie sa faca pentru a deveni mai buni, mai umani si este timpul ca toti sa invete acest lucru.
Faptele bune nu sunt ca sa te lauzi harciog zice bine, le faci pentru bucuria altora si pentru sufletul tau.
Apropo de asta cu "cornul si laptele" si eu il dadeam cateilor cand eram mica, in rest alte fapte bune, nu stiu, incerc sa fiu cat de cat. buna cu cei din jur
Nu înţeleg.De ce ai tu nevoie sa stii ce fapte bune au facut alti?
Dar in fine... Daca cineva are nevoie de ajutor cu siguranta il ajut. Poate cu scopul de a ma ajuta si el candva sau sa stiu ca am facut o fapta buna.
1.am dat cornul cu laptele unei femei batrane
2.i-am dat bani.
3. i-am dat punga mea de pufuleti unu om batran abia inceputa
4.un copil m-a lovit si altul l-ar fi spus dar eu nu l-am spus
mai am altele
dar le am uitat dar am facut si fapte bune si rele dar o sa fac mai multe bune