Nici eu nu cred ca e ocd, cred ca e prostie. Dar cat de sanatos poate fii cineva care se oftica asa rau ca i-ai aruncat rosiile? Pana la urma repet, rosiile au stat in frigider mult si bine poate doua saptamani si nu s-a uitat la ele. Ce ziceti, i s-a facut pofta? Eu nu suport mucegaiul in frigider si parintii mei nu arunca mancare. Cum ar trebi sa procedez?
Nefolositor și eronat zici? Păi ce ai fi vrut să răspund? Refuz să cred că un om sănătos la cap se apucă să ia roșiile din gunoi și să facă salată din ele! Numai boschetarii ar fi în stare de așa ceva, nu niște oameni respectabili (cum cred că sunteți și tu și mama ta - oameni normali, să nu înțelegi altceva)!
Iti sugerez sa cauti despre dumpster diving, poate nu mai pui problema intr-o maniera asa, usor ignoranta.
https://www.youtube.com/results?search_query=dumpster+diving
Ai dreptate, m-am grăbit poate să judec. Nu aș numi-o neapărat ignoranță, deoarece nu știam despre ce este vorba, adică nu auzisem deloc de dumpster diving. Ignoranță ar fi fost dacă știam dinainte ce înseamnă și nu aș fi ținut cont în judecata mea de caracteristicile acestui fenomen. O să văd câteva clipuri din linkul pe care mi l-ai trimis și-mi voi forma o opinie despre acesta. Deocamdată nu mă mai antepronunț, dar mi se pare ciudat ce face mama ei. Însă poate îmi schimb părerea după ce vizionez mai detaliat, să știu care-i situația. Mulțumesc pentru link, e de ajutor! Seară faină!
Doamnă / domnișoară Harlequinha, îmi cer scuze că m-am grăbit să judec situația fără a avea suficiente informații. Nu știam prea multe despre acest fenomen, de fapt chiar acum vizionez mai multe videoclipuri pe YT, de pe linkul trimis de dullcat. Dacă te-am jignit cumva făcându-te troll, îmi pare rău. Nu sunt genul conflictual care să se lege de alții fără motiv și recunosc când greșesc
Eu te cred că nu ești troll, sunt anumite tulburări mentale care duc la astfel de acțiuni absurde repetitive. Are sigur o problema la mansarda și nu cred că o să mai scape vreodată de ea. Anumite traume duc la astfel de comportamente dizgrațioase.
Daca poti sa descrii mai detaliat m-ar interesa foarte mult. Mersi
Culectionarea obsesiva de obiecte de numește afecțiunea de care suferă persoana în cauză. Da un search pe google și vei afla mai multe.
Da cine a zis ca colecteaza rosii? Ca eu nu am zis asa. Poate in general te referi la o afectiune mai generala poate.
Nu neapărat roșii, dar daca a început să facă salata din roșiile de la gunoi e clar, e o tulburare obsesiv compulsiva, și nu cred că se mai face bine și nici că acceptă ajutorul psihologului.
Si din ce categorie de ocd crezi ca face parte? Eu am mai citit despre asta si cred ca sari la concluzii disproportionate fata de situatie. Daca rosiile erau peste lucruri neigienice, atunci e nasol, insa daca erau singurele din sacul abia pus in cos, probabil va supravietui. :)) Ca fapt divers, sunt multi oameni care mananca din gunoi alimente inca comestibile, aruncate aiurea de supermarketuri si nu au vreo boala.
https://www.youtube.com/results?search_query=dumpster+diving
Sunt mai multe tulburări,cine mănâncă din gunoi și se crede sanstos e departe rău de a fi un om normal, la ani lumina.
E un caz pierdut un om care are bani și caută în gunoaie de la mâncare la altele, cunosc personal oameni cu bani care caută în gunoaie nu sunt homeless, barum sa fii boschet se justifică dar când ai de toate și umbli acolo ești un caz pierdut, și schizofrenicii sunt mai "normali" decât ăștia ce umblă în gunoaie și au bani.
Deci n-o dau banii afara din casa dar nici nu cunoaste valoarea lor. Niste rosii putrezite nu au valoare in bani, deci poate au valoare afectiva fiind rosiile ei. Dar, cand mananci din gunoi rosii, in salata la 50 si de ani inseamna ca esti prost rau, nu? Minim. Adica ai putea destul de bine sa fii dus cu pluta serios. In sensul asta am intrebat, cam ce fel de nebuni fac dintr-astea? Deci nu cred ca face asa la modul obisnuit, dar de ce nu arunca niciodata mancare? Este un fel de atasament ciudat prostesc de persoana dementa dusa cu capul.
îmi imaginez prin ce treci,poate o vor vedea niste fete cunoștința că umblă în gunoi o sa zică că și tu mănânci de acolo
Știam cum se numește tulburarea dar am uitat,eu știam multe dar și eu am rămas cu traume de la păcănele,dar e grav daca tot are comportamente de astea bizare nu se mai poate face bine,cunosc eu personal o persoana ce era așa dar e moarta și avea bani multi câteodată și tot caută în gunoaie,așa era obiceiul ei,nu se simțea bine daca nu caută în gunoaie. Da,e un semn de demență că te face de râs și îți pune sănătatea în pericol. Are probleme psihice de aia nu aruncă mâncarea,când ai bani de mâncare și îți permiți ce își permite un om normal și tu nu arunci ba chiar cauți în gunoaie e clar că sănătatea mentală e subreda,un psiholog o poate ajuta dar e foarte greu sa scapi de așa ceva, cred că de la traume a devenit asa.
Prost nu, bolnav mintal da!
Trebuie sa pleci de acolo daca continua așa că te va afecta emoțional, e șocant sa îți vezi mama nebuna că caută în tomberoane, nici unii boschetari nu mai caută și aia s-au emancipat și fac combinații.
Da ai dreptate, asa m-am gandit si eu sa plec si sa nu mai vorbesc cu ea; bine, dar era gunoiul din bucatarie, nu tomberon dar sincer si mie mi se pare la fel de grav.
In taină nu ști ce face când pleacă singura în oraș sau sat.
Poate era beata dar nici beat nu poți să faci așa ceva daca nu ești muritor de foame.
Lumea devină senila de la stresul cotidian, multi oameni sănătoși au înnebunit, oameni foarte deștepți cu 2 facultăți au luat-o razna! Trăim vremuri grele.
Gunoi din bucătărie sau de afara tot dracu ăla e daca erau stricate.
Bani sunt sigur că are să își permite să își cumpere mâncare.
Nicoleta6 întreabă: