NOname
Întrebare recomandată | NOname a întrebat:

Ce frumos a nins! Şi parcă deja miroase a iarnă, a copilărie, a brad, a portocale, a haine ude, a bucurie, a poveşti în faţa focului...
A nins şi la voi? Vouă a ce miroase prima zăpadă?

Răspuns Câştigător
| Leocerba a răspuns:

Si totusi, dupa ce momentul euforic trece, realizezi ca ninge de peste 35 de ore viscolit, dai la lopata sa eliberezi drumul, nu ti se deschide poarta, s-au intepenit nu stiu ce balamale, ai oameni inzapeziti in vama la Nadlac si-acus li se ispraveste combustibilul, ramai fara tigari si magazinul de langa tine nu-i deschis fix azi! trebuie sa-ti duci plodul la meditatii la mate fix in coltul celalalt al unui oras paralizat, nu-ti mai miroase nici a copilarie, nici a portocale, nici a 2012, nici a Europa, te trezesti aruncat in timp si ti se spune:"Descurca-te sau mori!"

192 răspunsuri:
| M?d?0611 a răspuns:

Da, si mai devreme a nins. Mie imi miroase a frig laughing, a aer curat, la propriu si la figurat, asta me gusta.

| alexs99 a răspuns:

Nu a nins.

| PedoBarbie a răspuns:

Bună!
Îmi miroase a perioada aceea când eram mai mică căci nu pot spune copil că aşa suntem toţi mereu.
A nins foarte frumos azi.
E extraordinară iarna cu portocale şi statul la gura focului atunci când afară ninge în tihnă.
Pe curând!

| BeyondTheDarkSun a răspuns:

Imi miroase a idioti pe care ii vezi la stiri zicand:Ce tare ii.Si dupa se bat in zapada...
In plus, mai misto e ploaia.

| Xtadelo a răspuns:

Nu, nu a nins

| Duucu a răspuns:

In Suceava a nins foarte frumos.Mi-a adus aminte de zilele cand veneam de la sanius si stateam langa brad.

| dragos9234 a răspuns:

In Buzau nu am vazut zapada pana acum.

| Holocaust a răspuns (pentru dragos9234):

OMGOMGOMG
Dude,uita-te iar pe fereastra!
http://24.media.tumblr.com/tumblr_meli43b2NW1rgi0ebo4_250.gif

| dragos9234 a răspuns (pentru Holocaust):

M-as uita dar vad acelasi lucru(ploaie adica)

| Holocaust a răspuns (pentru dragos9234):

Cand am dat eu reply-ul ningea.laughing
Ma bucurasem prea repede se pare.

| LolaLollita a răspuns:

De nins a cam nins peste tothappy

Răspuns utilizator avertizat
| Raniia a răspuns:

Da,ninge,ninge...privesc pe geam si-mi amintesc, cand eram mica, cum stateam cocotata cu orele acolo. Miroase a biscuiti cu aroma de scortisoara.O noapte cu multi fulgi de zapada care sa te trimita de-a dreptul in cel de-al noulea cer.

| Niiiicu a răspuns:

La mine nige intruna de azi dimineata stau in MH, si imi miroase a brad si portocalehappy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In Bucuresti nu a nins, mai exact in zona sectorului 5.Totusi astept cu mare nerabdare prima ninsoare si inceputul frumoaselor sarbatori de iarna

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Esti norocos/norocoasa ca te bucuri de prima zapada, la mine inca se lasa asteptata straight face (frig e destul) doar 2, 3 fulgi acum cateva zile (un nimic)...
astept o iarna ca in povesti...(cat mai repede)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

La noi a nins... si simt in suflet si acum bucuria pe care o aveam si atunci cand eram micuta.
Ma bucuram mult de tot de cadourile pe care mi le aducea Mosul, dar singura dezamagire a mea era ca nu il vedeam si eu niciodata.
Copiii ies pe afara sa se joace cu zapada si, impreuna cu ei imi aduc aminte de Craciunurile copilariei mele.
Sarbatori fericite!

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru anonim_4396):

Citi ani ai?

| anonim_4396 a răspuns (pentru CristiDinBucuresti):

De ce ma intrebi asta?

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru anonim_4396):

Scuze dar nu m ai tin minte ce te am intrebat? Sincer.

| anonim_4396 a răspuns (pentru CristiDinBucuresti):

Cati ani am

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

A nins si la noi, miroase a copilarie happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu a nins aici, dar ar fi cazul. Nu de alta, dar zăpada mai acoperă din murdăria aglomerării urbane, pe care o detest. Norocul meu că stau într-o zonă mai liniştită.
În rest, de nins a nins în fiecare an, aşa că nu e ceva neobişnuit sau extraordinar.
Şi nu, nu îmi miroase a portocale sau brad. Tu o spui la figurat, dar se mai întâmplă câteodată ca zăpada să miroasă - a pişat de câine, mai ales în locurile unde e galbenă.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Din pacate la mine nu ninge inca!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu, l-a mine în oraș n-a nins încă, dar chiar nu m-ar interesa dacă s-ar întâmpla. Ce e atâta agitație cu asta?

| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Se scrie ''la'' - impreunat mai, ca nu urmeaza un verb dupa.

| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Da, corect. Mea culpa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

La mine nu ninge, dar cand ma gandesc la iarna imi miroase a sarmale cu smantana si a foc de soba. Imaginea in schimb este aia cand deschideam geamul si era foarte frig afara si navalea in casa un soi de ceata. chiar nu stiu cum sa explic. oricum ma consider norocoasa si sunt foarte bucuroasa ca am prins iernile alea cu -20, -30 de grade. mai tin minte cand am fost la Rucar o data de revelion si a trebuit sa dau cu sampania de gard sa o desfac ca nu voia deloc sa iasa dopul ala happy.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

În București nu a nins!
Dar abia aștept să ningă!

| CannbalCorpse a răspuns:

Prima dată a nins miercuri. Astăzi vad că ninge de 4 ore in continuu, foarte frumos peisajul!
O seară bună!

| Zeflemitoarea a răspuns:

Păi zăpada miroase a zăpadă, nu? Ultima oară când am verificat nu mirosea a coacăze, mandarine şi ce mai zici tu acolo.

| CosminC86 a răspuns:

Mie imi miroase a lopata! Tre' sa dau zapada si mi-e lene ca dracu' rolling on the floor

| papusica987 a răspuns:

Buna.
a nins si la mine dar e a 2love struck
prima zapada imi aduce aminte de copilarie cand ma rugam de bunicul sa-mi faca si mie o sanie mai micuta.
imi aminteste de zilele friguroase cand mergeam la colindat, de bataile zdravene pe care le luam cu zapada de tot ce e frumos.love strucklove struck iubesc iarna

| RomulusMilea a răspuns:

Dragă NOname,

La Timişoara ninge neîncetat de azi dimineaţă de la orele 11:00, parcă suntem într-o carte de poveşti, este superb. După părerea mea, iarna este cel mai frumos anotimp, puritatea zăpezii îţi trezeşte o linişte sufletească greu de egalat.

Atât de frumos este afară, că dintr-un moment în altul parcă aştept o sanie cu zurgălăi să oprească în dreptul casei mele, să se audă nechezat de cai, sau de reni, care să te atragă să mergi afară, în miros îmbietor de vin fiert cu scorţişoară, cozonac proaspăt cu nucă.

Obrajii ne sunt roşii, semn de sănătate, semn de bucurie. În sfâşit a venit iarna, inima ne-a fost acoperită toamna de umbra unui copac, iar acum iarna vine să le elibereze de griji, de supărările de peste an.

O iarnă superbă tuturor, alături de cei dragi.

Cu drag,
Romulus, 8 decembrie 2012.

| PotatoMustDie a răspuns:

Da, a nins si la mine dar dupa o ora zapada arata mai degraba maro cu miros de noroi de pe rotile masinilor.

| PotatoMustDie a răspuns:

Eu am mirosit-o, la propriu. Am primit un bulgare in fata si mi-a intrat si in nas.

Deci, da a nins si nu-mi miroase a bine.

| NOname explică (pentru PotatoMustDie):

((= Deci ai mirosit-o la propriu?

Răspuns utilizator avertizat
| ILoveTacos a răspuns:

A nins aici, la Iasi, si mirosul de zapada imi aduce aminte de obrajii rosii ai copiilor care alearga in gradina jucandu-se cu cainele ud, de cadourile despachetate si ambalajele imprastiate sub brad si de sticla acoperita cu gheata pe care o vad cand ne asezam toti la masa in serile de iarna si povestim ce am mai facut...

O seara de iarna minunata!

| BluishAngel a răspuns:

Prima ninsoare miroase cel mai mult a copilarie,imi aduce aminte de bataile cu zapada de cand eram mica, de datul cu sania pe partie, de momentele cand stateam pana cand se intuneca si faceam oameni de zapada impreuna cu prietenii mei de atunci, dar imi aminteste si de momentul cand faceam bradul impreuna cu parintii mei iar beculetele si beteala straluceau la fel ca ochii mei cand vedeam bradul gata. Abia astept sa vina Craciunul, ca anul asta sa fie la fel.De asemenea, zapada imi aduce aminte de cadouri, de miros de portocale, de iubire si armonie.Cea mai frumoasa e prima ninsoare! Miroase la fel de frumos pentru toti dar in acelasi timp atat de diferit! happy