Frustrari sunt multe...
apar atunci cand o persoana regreta ca nu a facut ceva in trecut, sau are dorinte neimplinite, necazuri etc.
Eu ma simt frustrata cand nu gasesc de lucru, cand astept prea mult la un ghiseu, cand sunt mintita, cand sunt inselata in asteptari, cand sunt prost platita, cand aud un limbaj vulgar, etc
Frustrările sunt peste tot în România la acest moment (vezi ceafa lată cu maşină patru ori patru, sau majoritatea oamenilor din mall-uri). Este evident, că aceste generaţii de frustraţi au apărut în urma comunismului şi în urma eliberării de restricţii.
Totuşi foarte mulţi oameni confundă frustrarea cu oftica.
Frustrari psihice
frustrari de suflet
frustrari de neintelegere
frustrari de a a astepta ceva... si nu mai vine
Orice neîmplinire căreia i se acordă prea mare atenţie poate deveni frustrare.
Chiar şi absenţa unui lucru care ne producea plăcere sau satisfacţie poate conduce la frustrare.
Unii spun că frustrarea a fost unul din mecanismele evoluţiei umane. Astfel omul primitiv a început să-şi fabrice unelte pentru a-şi procura hrana şi cele necesare traiului; omul modern fabrică maşini, telefoane, calculatoare, etc., pentru a avea un standard de viaţă mai bun.
vezi ca acei curiosi mor repede! De ce pui totusi intrebari degeaba allinna, castigi ceva bani sau mai stiu eu ...altceva concret in afara de faptul ca -i stresezi pe unii iar pe altii ii enervezi degeaba? ma rog, continua conform vorbei : " ai reusit, continua, ai dat gresi.continua" )
Frustrari: cand esti pe grabit si-ti intra chilotii in fund; cand te mananca un testicol la o intalnire amoroasa; cand iti scapa un fasss cu zgomot in public; cand ai ceva important de spus si dintr-o data iti musti limba; etc. mai sunt dar ma doare mana sa scriu.
CocteilDeCuvinte întreabă: