La biologie in clasa a 5-a am invatat ca perpetuarea vietii la oameni se face prin fecundarea ovulului cu a spermatozoidului, nu printr-un obicei cultural misogin care obliga femeia sa se desprinda de toate originile sale culturale si sa le adopte pe ale barbatului, ca si cum ale ei nu ar fi insemnat nimic niciodata.
Poate am avut programa materiei diferite. Sau nu stiti dumneavoastra biologie de a 5-a
"perpetuarea vieții"
Hahaha asta chiar a fost amuzanta, Sadrian
Perpetuarea vietii la oameni, clasa a 5-a. Da, așa se face perpetuarea animalului din om. Perpetuarea umanității se face prin restul, care nu este biologie.
Dar știi de ce ai râs? Știi de ce râde omul în general? Fiindcă ți-am pus o problemă de gândire, te-am scuturat un pic. Asta mă bucură.
Perpetuarea umanitatii?
Deci umanitatea nu vine decat de la tata? Originile mele culturale nu conteaza?
De cw nu ia copilul ambele nume de familie si apou decide cu care sa continue?
De ce eu trebuie sa renunt la umanitatea MEA SI dupa ce am carat acel copil 9 luni si i-au oferit ADN-ul si originile mele de asemenea, ia doar numele tatalui?
Nu, Sadrian. Am ras pentru ca esti patetic si folosesti termeni pomposi ca sa pacalesti lumea ca spui lucruri profunde fi filosofice, cand sunt doar aberatii misogine si nonsens.
,, Petpetuarea umanitatii"
Si eu sunt o fiinta umana, Sadrian.
Si nu o sa renunt la umanitatea MEA. Copilul o sa imi poarte si mie numele mai departe.
Doar aberatii misogine si nonsens.Chiar așa! Poți să explici de ce și cum?
Si eu sunt o fiinta umana, Sadrian.
Nu m-am îndoit nici o secundă de asta. Doar oamenii râd.
Nu îl ia, ci i-l dă starea civilă. Așa că, asta întreabă-i pe ei, nu pe mine.
Legile au fost făcute de tați, de patri-arhi, deci de pater, de tați.
Iti sugerez sa nu mai invoci cu aroganta biologia de clasa a 5-a in timp ce nu cunosti biologia de clasa a 5-a, pentru ca e penibil.
"De cw nu ia copilul ambele nume de familie si apou decide cu care sa continue?"
Ca sa poata sa ia "ambele nume" ar insemna ca parintii sa aiba nume de familie diferite, ceea ce ar fi absurd daca ar fi casatoriti pentru ca scopul casatoriei e sa formeze o singura familie.
Daca ceea ce te preocupa pe tine e ca s-ar putea ca copilul sa vrea la un moment dat sa aiba alt nume, poti sa te linistesti pentru ca si-l poate schimba.
"De ce dupa ce am carat acel copil 9 luni si i-au oferit ADN-ul si originile mele de asemenea, ia doar numele tatalui?"
Are copilul nevoie de doua nume sau e doar ambitia ta stupida sa poarte si numele de familie pe care il ai tu de la tatal tau?
Ia doar numele tatalui, pe care ar trebui sa il iei si tu, pentru ca asa au functionat mereu lucrurile. Oamenii se casatoresc si formeza familii unite sub un singur nume. Ar trebui sa ai mai mult respect pentru obiceiurile care au creat lumea de care te bucuri acum.
Ai nevoie de niste motive foarte bune sa distrugi o traditie iar indiferenta, dispretul prostesc sau faptul ca vrei sa dovedesti tu cat esti de puternica si independenta, nu sunt.
Nu se mai perpetuează specia daca nu îți numești copilul Adrian?
Mă refer la perpetuarea memoriei individului. Unii confundă cele două.
Nu vorbesc de tradiție, am observat că mulți insista daca îi cheamă Georgel sa ii cheme și pe copii Georgel Jr și Georgica Jr când sunt atâtea nume pe lume. Nu înțeleg asta.
Unii sufera de prea mult ego. Inteleg totusi sa dai numele bunicului, e un fel de respect. Dar daca privesti in istorie, si in familiile regale, sau familii puternice se obisnuieste sa se dea nume care a fost al tatalui, bunicului sau strabunicului
"ar trebui să îl iei și tu"
Nu. Nu ar trebui. Nimic nu trebuie, de fapt, în viața. Fiecare ia ce nume vrea. Eu vorbeam de prenume mai mult și obsesia fata de propriile nume banale. Nu faci niciun serviciu societății că mai aduci un Alexandru Popescu pe lume. Vă dați prea multa importanta, asta e ideea.
CinevaNou întreabă: