Buna, Crissi!
Pai uite ce i-am scris eu mosului anul acesta:
Iata ca a venit vremea sa-ti scriu si eu o scrisoare.
Si, uite, Mosule, nu credeam ca-ti voi mai trimite alta…Stiu ca o singura data ti-am scris.Iti mai aduci aminte ce ti-am cerut? Tin minte si-acum, nici nu eram la scoala…Stateam langa soba, si bunica in bucatarie, imi gatea supa. Invatasem sa scriu cu litere de tipar, si daca ma incurcam, strigam tare de tot:"Maie, ala cu burta in colo e d sau b?" …Si stiu c-am scris o foaie mare, mare. Dar tot ce mai tin minte din toata lista aia era "Insigna cu Bugs Bunny ca a lui Ionut"…
Nu, Mosule…De data asta nu-ti voi cere nici o insigna, nici catelul ala mare de plus din vitrina magazinului cel mare din centru, ce era visul oricarui copil, si pe deasupra, imi purta si numele…
Ti-as putea cere iubire, ti-as putea cere pace si ti-as putea cere bine. Dar asta nu sta in puterea ta, Mosule.Asta sta numai in noi. O singura raza de lumina ar putea aduce toate astea…O raza de lumina ce i-ar putea face pe toti sa fie un pic mai buni.
Ti-as putea cere sa-l am pe el langa mine, dar poate ca locul lui nu e aici.Atunci,ti-as putea cere doar sa-l stiu mereu aproape, sa am un punct de sprijin atunci cand imi fuge pamantul de sub picioare, si doar sa-i pot privi ochii si sa-mi revin cat de cat, si sa revin pe linia de plutire, dar stiu ca asta o voi avea.
Si-atunci, ce-mi ramane mie sa-ti cer, Mosule?
Nu-mi ramane decat sa te rog ca fiecare lacrima atat de fierbinte ce-a durut vreodata, s-o ingheti si s-o transformi intr-un fulg de zapada.Si-atunci ar ninge, Mosule, ar ninge si totul s-ar imbraca in alb, si-ar fi stralucitor.Si s-ar risipi norii, si in toata natura, alba si stralucitoare, din lumina stelelor, ar ajunge pe pamant o raza, si-atunci…le-am avea pe toate, Mosule…
Bună.
Ce să fac?
Poate o scrisoare de dragoste pe care nu o expun, doar eu cu el cunoaștem conținutul!
Pa, pa.