| mODIN a întrebat:

Ce idei sau probleme va framanta si nu aveti cu cine sa le discutati?

12 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Aduc in discutie un lucru aproape cliseic, dar care are o relevanta aparte in si pentru societatea actuala... si il regasim pretutindeni la nivel international, nu doar "din cartier de la mine până-n Sălăjan la Puya"

Si anume:

- de ce foarte multi inculti reusesc sa fie putrezi de bogati, iar unii de inteligenta apropiata cu ilustrul Nikola Tesla sau mai sus (de ce nu), mor de cele mai multe ori saraci si fara nicio glorie?

-ma dispera cand banii in cantitati industriale ale unora (caci "bani" am si eu dar nu in asemenea cantitati) in ochii majoritatii prostimii sau o oamenilor in general (nu am zis in mod peiorativ), valideaza personajul!? un anumit star, o anumita celebritate, o anumita videochetista, un anumit proxenet, un anumit om de afaceri, un anumit ursar sau caldarar, un anumit sportiv (completati voi chiar daca lista nu poate fi exhaustiva) ...sunt considerati adevarate zeitati, doar pentru ca detin cantitate sau calitate in ceea ce inseamna lucruri materiale!
Stim si numai definesc faptul ca modul pecuniar are relevanta si expunere directa in valoarea si nivelul unui anumit bun, exemplu o masina semnata Pagani, Aston Martin, Bugatti etc

Asta este si motivul pentru care unii precum fratii TATE de exemplu ajung vedete...

postimea care nu are acces nici la escrocherii de nivel inalt, dar nici capacitate intelectuala suficienta in a intelege ca nu este tocmai potrivit sa respecti si sa apreciezi tot felul de 'scamatori', escroci si evazionisti pentru simplul fapt ca ei detin case enorme, masini tari si femei model [ati inteles lucrui pe care ceilalti nu le pot avea]
revin, "prostimea" se uita, apreciaza, stimeaza, urmareste si are placere nebuna in a admira "incultii"
ce este in neregula? cu cei care desi nu nici ce manca, in loc sa aiba un minim de invidie totusi ei stimeaza si prea-maresc toti hotii sau evazionistii ( hot si evazionist aici o spun intr-un sens nu doar al codului penal ci peiorativ fata de anumite persoane care nu au merit si au facut absolut orice pentru lucrurile materiale, orice insemnand la infractiuni la compromisuri de toate felurile)

Domnilor dati dv. cu argumente, ati vrut dezbatere, v-am adus subiect

| mODIN explică (pentru Simpatic):

Imi dau si eu cu parerea legat de subiectul asta:

Chiar recent am citit o explicatie buna legata de fenomentul asta in "Creativity" de Mihaly Csikszentmihalyi, unde vorbea mult despre persoanele care au reusit sa devina influente.

Pe scurt, e irelevanta inteligenta, inspiratia sau creativitatea daca nu poti pune in aplicare ideile care iti vin, si nu intr-un sens cinic de tipul "in societatea de astazi nu se promoveaza XYZ", ci literalmente sunt irelevante. Exista extraordinar de multi genii in lume, mult mai multi decat se crede, dar daca ei personal nu au capacitatea de a implementa ce au in cap, fie din cauza lipsei banilor, dar si din cauze precum vicii personale, lene, lipsa de motivatie, sau chiar pasiuni pentru chestii gen masini si bani.

Autorul vorbea despre cat de supraestimata e inteligenta. Sa gandim putem toti, dar sa punem osu la treaba mai putini.

Si uite inca un aspect important: de unde stim noi ca cineva chiar e inteligent inainte sa aiba succes. L-ai dat ca exemplu pe Tesla, dar cati alti imbecili nu se cred si ei Tesla si mesteresc tot felul de proiecte in beci pentru masina timpului si avioane care zboara mai repede decat viteza luminii? Cu calcule reale, pe care ei pot sa le explice si toate cele. Ok, si unde sunt inventile astea? Arata-mi-le si altundeva decat pe hartie laughing

De ce au bani si succes incultii? Pentru ca ei, cu putinul lor de minte, au reusit sa puna mai multe lucruri in aplicare decat restul. Suna socant, dar e mai usor sa scrii un doctorat in filosofie decat sa ai o gogoserie de succes, dar multi lenesi "inteligenti" se prefac ca nu e asa.

| Hyperion7 a răspuns:

Problema existenței

| TimberWolf a răspuns (pentru Hyperion7):

Ce probleme? de ce ne nastem? unde ajungem dupa ce murim? daca exista vreun zeu? daca exista extraterestrii si fantome? de ce am eu probleme cu stomacul?

| Hyperion7 a răspuns (pentru TimberWolf):

Buna aia cu stomacul, dar nu.Ma întrebam de ce multi nu vor să evolueze, in ciuda potențialului lor.
Și înainte să spui că mediul e de vina, eu cred că poate fi depășit acest impediment.

Pe ce plan sa evolueze?

| mODIN explică (pentru Hyperion7):

Cred ca are legatura si cu varietatea mult prea mare de domenii in care ai putea evolua. Ai potential, dar ce faci cu el? Te dedici dezvoltarii personale, carierei, artei, caritatii? Alegi arta, dar acolo ce anume e de facut? Inovezi? Imiti marii artisti dinaintea ta? Ii studiezi doar? Devi critic? Ii promovezi pei cei noi sau ii educi pe cei din jur despre cei din trecut?

Inainte sa te impotrivesti piedicilor din mediu, trebuie sa stii macar in ce directie sa o iei, lucru care nu e usor de determinat.

| Hyperion7 a răspuns (pentru mODIN):

Da,bine spus

| Hyperion7 a răspuns (pentru TimberWolf):

Orice plan, astfel încât să își poată asigura traiul. Dupa cum știi, multi se limitează doar la ajutorul statului.

Nu sunt de acord cu parazitii astia care asteapta sa le pice din cer dar eu cred ca pestele de la cap se impute, tot sistemul asta e putred de la un cap la altul, daca te duci in toate institutiile statului indiferent care, e la fel, lepre care vor sa dea tunuri si sunt platiti din banii nostri sa stea degeaba la birou toata ziua.
Daca conducerea tarii ar fi una puternica, cu mana de fier, si cei de jos ar fi direct sau indirect obligati sa munceasca si sa nu mai stea pe ajutor social.
Dar daca tu ca stat ii iei ajutorul social si nu creezi conditii de angajare, atunci tu ca stat gresesti. Avem pamant fertil, de ce nu se creeaza locuri de munca in zonele rurale? crezi ca nu se poate? Nu se vrea, nu ca nu se poate.
De ce nu se industrializeaza agricultura, ca de exemplu sa dam porumb la conserva la export.

| TimberWolf a răspuns:

Ma gandesc daca sa ma spanzur sau sa ma arunc in lac...hmm...

| T0Teu a răspuns:

Anumite stări sufletești. as avea cu cine sa le discut, dar din păcate aleg sa n o fac