Nu, morala nu vine de la sine, ea se invata in timp. Ceea ce consideram acum valori morale nu aveau nicio valoare in trecut. Se schimba in timp valorile morale de la o perioada a istoriei la alta.
Practic suntem tot niste "maimute" si noi, doar ca avem o inteligenta mult mai dezvoltata, in rest nimic special.
Felul in care pui intrebarea e mai bine sa fie postata la sectiunea filozofie.Eu consider a fi om cineva care da are valori morale ori vin de la sine ori isi da seama ca asa este corect.Moralitatea unei persoane depinde extrem de mult de influenta familiei, doar un procentaj mic de persoane pot fi cu 180 de grade diferiti fata de mediul din care provin.Nu cred ca as fi putea fi morala daca toti cei din jur nu ar fi.Nu as avea cum doar daca as iesi din cercul vicios.Bineinteles ca traiesc printre oameni morali dar m-am pus in situatia in care nimeni nu ar fi in jurul meu in timp sau as deveni ca ei sau ar trebui sa evadez prin efort, dar singura nu cred ca as reusi doar cu ajutorul unei persoane morale care sa ma sustina.In schimb daca cresti in moralitate si intreaga viata ai norocul sa fii intre astfel de oameni, nu simti nevoia sa fii oaie neagra.
Omul e o fiinta superioara, sociala care poseda inteligenta necesara pentru a crea unelte folosind alte unelte. Suntem singura specia care poate face asta.
Ce îl face pe om om este un limbaj extrem de complex, nimic mai mult. Toate valorile umane țin de cultura.
anonim_4396 întreabă:
vreauomleta întreabă: