Camara nasei mele, plina cu borcane de dulceturi, compoturi si fructe uscate, mirosul de gutui, vocea de neuitat a bunicii care ma striga sa vin la masa in limba lui Bruckner, asternuturile mamei mereu albe si apretate, bataturile din calcaie(ma tranteam si bateam cu picioarele fragile in podea pana la epuizare!) si calatoriile in jurul lumii pe care le faceam cu bunica in fata unui imens glob pamantesc!
Am o amintire vie: am fugit da la gradi, m-am furisat in curtea unui vecin, m-am urcat in capita cu fan si am vazut pentru prima data in viata, o vulpe care a furat o gaina!
Imagini: casa taraneasca, bisericuta, papanasi
Mirosuri: poale in brau si aroma de vanilie
Cuvinte: puritate, candoare
Simturi tactile: nisipul fin printre degete
Am in minte doar un miros din intreaga mea copilarie si anume acela din prima zi de gradinita:X Rar se intampla sa mai dau de acel miros si sa-mi amitesc ca acelasi era si in acea zi. Nu mi se mai intamplase de mult si chiar ieri am trecut pe langa un loc in care mirosea la fel ca atunci.
Cand vad in fata blocurilor copii jucandu-se...imi amintesc de mine si gura mea care se auzea pana la etajul 4 si vecina care arunca cu apa pe noi ca sa facem liniste
Mirosul viei in floare, mirosul salcimilor infloriti, mirosul fructelor toamna si al finului proaspat cosit, feeria noptilor racoroase si linistite de vara, orice adiere de vint in frunzisul oricarui copac, orice scaldat intr-o apa curgatoare si orice copil pe care-l vad in piciorusele goale in praful incins al drumului.Si cite nu mai sint?
"Fiind baiet, paduri cutreieram..." - copilaria, nu o putem descrie in cuvinte, ci doar simtim emotia care ne cuprinde, amintindu-ne de ea. Este o lume de miracole, o lume minunata, zambete si bucurii.
Sa nu uitam sa fim copii, indiferent de varsta pe care o avem!
Copii fiind, suntem mai buni...
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz... întreabă:
JAYBEE întreabă: