De regula,cand e folosita expresia aceasta,ea vrea sa insemne ca ceea ce ti se intampla te va marca pe viata,va fi cel mai important lucru,in materie de ceva anume, care ti se va intampla in intreaga viata.Cineva poate declara:"esti iubirea vietii mele"(adica unica,irepetabila),altcineva e marcat de o drama si spune:"e tragedia vietii mele".De regula,cel care face aceste aprecieri e cel care le traieste,mai rar cineva de dinafara. Daca prietenul tau ti-a spus ca-ti va da "sarutul vietii", inseamna ca e foarte increzator in performantele sale, e sigur ca sarutul sau te va marca pe viata si nu-l vei uita niciodata. Sa fie!
Eu am inteles altceva cu expresia asta!
de exxemplu pe la noi "se plimba " acum o vorba!
fiecare cuvant este urmat de "vietii"
ca si cand ai spune facebook-ul vietii sau tigarile vietii sau scoala vietii,Mc-ul vietii, etc
de exemplu hai sa iti dau sarutul vietii, adica e ceva obisnuit ce trebuie sa faca!
"sarutul vietii" inseamna de fapt ca ceea ce urmeaza dupa sarut e moartea ca si cum ar fi ultimul lucru pe care il faci in viata, sau in caz contrar ( intalnit foarte rar ) urmeaza reinviere ( intalnit mai ales in serialele, filmele sau cartile fantasy).