De obicei masculinitatea se defineste prin; forta fizica, munca titanica, duritate si un corp masiv.De ce? Petru ca ori ce tine de masculinitate se zice ca e putere.Pentru mine barbatu adevarat e acela sincer cu o forta fizica mai mare de cat a mea care ma poate proteja, sa stie sa respecte sa se comporte si acasa si in societate si mai ales sa nu fie un plangacios.E bine sa iti exprimi sentimentele dar daca esti la fel de sensibil ca mine nu mai esti barbat esti femeie ca si mine. Exprimati sentimentele plangi daca simti nevoia dar nu exagera petru ca barbatu e facut sa fie sexul tare sa sprijine femeia si sa intretina familia trebuie sa fie puternic si tare pregatit in viata petru a rabda orce
" sau sa spui ca plângi?" Plansul e semn de slabiciune. Desigur ca nu vor fi de acord fatalaii care plang la titanic sau mai stiu eu ce rahaturi, cand le moare pisica.
Mi-ai facut noaptea
Dar ce inseamna a fi barbat?
Fapta mea buna pe ziua de azi
Ohohoho, crede/ma ca eu sunt ultima persoana care vrei sa o intrebi asa ceva. Zic pas.
De ce? si tu esti mascul ca si mine
AM fost crescut intr.un mediu mai dur, vad ca slabiciune multe chestii care restul oamenilor le vad ca ceva normal. Citind primul post iti poti da seama si singur mentalitatea mea despre ce inseamna a fi barbat.
Sexul persoanei este ceva extrem de amuzant.
Din sexul individului,omul a facut de-alungul istoriei obiect de discriminare(femeia),si "gender role-uri".
In rezumat,ca n-am chef sa pictez un roman acum,tot ce inseaman rolul de gen este o mizerie.
Faptul ca plangi ca baiat/barbat nu te face fata,te face mai sentimental.
Faptul ca vrei sa te epilezi/pensezi/machezi/ ca baiat/barbat nu te face fata,tot barbat esti,asta daca nu esti transgender.
Rolurile genului aduc doar limitari si mari prejudecati.
De ce?
Pentru ca o viata avand,lumea trebuie sa incerce sa se ia dupa natura ei,nu dupa ce a spus societatea asta infecta,nu dupa ce catalogheaza aceasta, genurile.
Deoarece genurile desemneaza niste oameni, care pot face ce VOR cu viata lor, atata timp cat nu deranjeaza pe nimeni in mod DIRECT.
Tipicul baiat-puternic.
Fata plangacioasa si sensibila.
Pentru ca daca un baiat se simte sentimental cand se uita la Titanic(mhm.), plange cascada si nu e nicio problema.Problema e cand vin niste oameni si ii spun ca nu e ok,deoarece el e barbat,iar plansul inseamna slabiciune.
Daca plansul este slabiciune,si ce?
Folosim filozofia "master-slave",impusa de Nietzsche,unde nu se poate vizuliza o societate de "supra-oameni", daca exista si oameni slabi in ea, prin urmare acestia trebuie sa dispara?
Daca nu trebuie asta, atunci nu vad problema in slabiciune.
Asta oricum e alta poveste, deoarece plansul nu e slabiciune.
"masculinitatea" si "feminitatea" sunt stereotipuri preluate si adaptate de societate.
Cred ca cel mai important lucru este sa te simti bine in pielea ta.
De asemenea, este o afacere si o manipulare in masa:fetele cumpara cat mai multe produse pentru a deveni mai "feminine" iar baietii la fel.Cine nu se incadreaza este ciudat, urat/a sau "fetita".
Nu exista oameni perfecti.Toti oamenii sunt diferiti, nu inteleg de ce "trebuie" sa ne conformam dupa un standard.
Totul depinde de circumstante:poti sa plangi la filmul Titanic sau fiindca ti-a murit o persoana draga tie.
*A nu se confunda "conteaza sa ma simt bine" cu imoralitatea si tot ce tine de ea!*
Cum a mai zis careva aici, plansul e semn de slabiciune. Sa fii emotiv ca si barbat e in general semn de slabiciune. Masculinitatea este asociata cu o persoana dura, impasibila de multe ori, mult curaj etc.
Categoric sau fan telenovele, titanic
Fac cancer, CANCER. Ce am citit in primul link " sa plangi atunci cand ceva te impresioneaza, la filme, la cereri in casatorie (pe mine astea ma impresioneaza) sau la un articol emotionant". Si astia care se poarta asa se mai intreaba ca fraierii de ce lumea ii crede gay .