Zbenguici
| Zbenguici a întrebat:

Ce înseamnă a fi egoist?
E condamnabil să fii egoist?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sa-ti ajungi tie insuti, sa te gandesti la fericirea, la multumirea, la satisfactia proprie.
Nu e condamnabil, e greu!

7 răspunsuri:
aqualuna
| aqualuna a răspuns:

"Dacă le faci pe plac tuturor, toţi te vor iubi.Mai puţin tu insuţi"(Paolo Coelho). Pentru mine egoismul reprezintă privilegiul de a mă gândi numai la mine în anumite situaţii şi nu cred că nu există oameni total lipsiţi de egoism, pe undeva e legat de instinctul de supravieţuire...Asta nu înseamnă că acţionez neapărat în detrimentul/defavoarea altora, doar mă feresc de situaţia inversă, urăsc să mă văd pusă în poziţia de a renunţa la ceea ce îmi place mie pentru a face pe plac altcuiva, să accept lucruri care mă deranjează doar pentru a menaja sentimentele altora. Dacă ăsta e egoism atunci n-aveţi decât să puneţi poza mea în dicţionarul enciclopedic la cuvântul "egoist"...

| bleakk a răspuns (pentru aqualuna):

Da,ala e egoism.

| Hombre a răspuns:

Daca nu esti si putin egoist cazi in extrema cea lalta "de prost ce e da si camasa de pe el"

| papusikatha a răspuns:

Toti suntem egoisti.

| NiceBaby a răspuns:

Nu e bine, nu e frumos, nu e corect. Daca dai de la tine se va intoarce bine tot la tine.Nustiu pur si simplu nu e placut de loc nimanui cind vad o persoana egoista ce se gindeste doar la ea.
Nu e condamnabil dar nici ceva mai bun decit atit.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

La noi nu e vorba de egoism, e vorba de instinctul de supravietuire.
Animalul asta, numit om, ar putea definit cel mai bine printr-un singur cuvant - paradox. Privind prin prisma noastra, ceilalti oameni sunt egoisti sunt ipocriti si asa mai departe. Cand toti, absolut toti suntem ipocriti. Toti avem doza aceea de egoism, la unii mai nuantata, dar tot oameni suntem. Ii numim egoisti pe restul, numai cand ne-au adus deservicii sau nu ne-au putut aduce niste servicii noua, pentru as putea asigura lor un avantaj. E usor sa privim si sa judecam faptele altora si superficialitatea ''rules'' p-aci, pe la noi, pe planeta asta. Fiecare lupta mai intai pentru propria persoana, fiindca eu imi traiesc viata mea, n-o traiesc p-a altuia. Deocamdata, sunt cea mai importanta persoana din viata mea. Sunt egoist? Nu, doar imi urmaresc binele, si pun binele meu inaintea binelui vecinului.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sa fii egoist inseamna sa o freci singur.Nu e condamnabil sa fii egoist asta o zic cuviosii dar s-ar putea sa ejaculezi precoce cum ar veni.

Întrebări similare