Deci daca vreau sa iau un almanah de la chioșc nu o sa gasesc rebusuri in el, nu?
Pe vremea lui Ceaușescu fiecare ziar sau revista avea si rebuss dar puțin. Si almanahul conținea rebusuri dar nu multe.
Poate avea si rebusuri dar cam la sfarsit nu tot almanahul e un rebus, dar poate contine cateva.
Ok
Bine, am inteles. Cred ca o sa imi iau unul
Nu,un almanah cuprinde mai multe subiecte incepin de la politica la vestimentatie, dragoste, arta culinara, filme si da poaye contine si cateva integrame.In trecut erau almanahuri care se editau la sfrissitul fiecarui an.Era de exemplu revista femeia si se edita la sfarsitul anului Almnahul Femeia.Sau era ziarul Scanteia si la sfirsitul anului se edita Almanahul Scinteia.Mai ales inainte de revolutie si inainte de a exista internet erau cele mai distractive magazine de citit in Romania.
Asa aratau https://www.google.com/......ps?/search
si eu am vreo 12 almanahuri Femeia de pe vremea aceea.
Înainte de revoluție fiecare revista sau ziar edita la sfârșit de an o carte numita Almanah care cuprindea toate rubricile din revista sau ziarul respectiv, mai putin politicul. Ex. "Almanahul Revistei Femeia" sau "Almanahul Ziarului Scânteia". Aveau 2-3 sute de pagini si erau mult mai bune decât revistele sau ziarele mai ales ca lipsea Ceaușescu cu politica partidului.
Eu mai păstrez doar un singur almanah intitulat " Album Literar Gastronomic" editat de Revista Viață Românească. Are 320 de pagini si cuprinde si rețete culinare tradiționale atât cu carne cat si vegetariene.