| Fantaspirit a întrebat:

Ce înseamnă bulangiu? Homo sau un om care dă tepe sau e un gunoi? Nu dați definiția din DEX ci spune-ți părerea voastră. Eu cred că are mai multe semnificații în funcție de context.

11 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Depinde de context, dar asa la prima vedere ar putea fi homosexual, poponar, zdreanta, gunoi, în orice caz societatea se țigănește pe zi ce trece

| Drimmero a răspuns:

In sens propriu inseamna gay, homosexual dar in sensul cel mai peiorativ ca si cum ai zice "bai homosexualule ordinar", iar in sens figurat inseamna om jegos, fals, tepar

| Freya1 a răspuns:

Ai pus prea multe cuvinte cu înțeles diferit.

Homosexual sau gay, nu înseamnă și nici nu trebuie sa însemna altceva decât o alta orientare sexuala in afara de cea de heterosexual.Nu e ok sa vrei sa jignești un om spunandu-i asa, pentru ca asta nu trebuie sa fie o jignire.

Da, dacă îl faci pe unul bulangiu normal ar trebui sa insemna ca e țepar, gunoi etc.Dar problema e ca și bulangiu e folosit tot ca apelativ la o persoana gay și e aiurea.

| Dismally a răspuns:

Ambele, depinde de contextul in care e folosit.

| Fantaspirit explică (pentru Dismally):

Așa ziceam și eu happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Corect este "spuneți" happy

Pentru că este verbul a spune la persoana a II a plural. happy și nu are nevoie de cratimă. happy
"VOI SPUNEȚI CEVA/VOI SPUNEȚI POEZIA."

Tu ai scris ortograma "spune-ți" care este la persoana a doua singular. Și aceasta are rolul de a lega de obicei două cuvinte, părți de vorbire sau de propoziție diferite, într-un singur cuvânt. Precum "spune" care vine de la verbul a spune și "ți" care este o formă a pronumelui personal tu/ție. happy
Ortograma aceasta se folosește în felul următor : "Tu să îți spui ție ceva, man!" observi cât de lungă îi propoziția? happy mai pe scurt "Spune-ți ceva, man!" happy

Sper că nu ai să mă înjuri pentru asta. happy

| Fantaspirit explică (pentru anonim_4396):

Na,uite de aia nu te iubește nici un bărbat, oarba după tine laughing

| anonim_4396 a răspuns (pentru Fantaspirit):

Păi, dacă așa zice limba română că-i corect, eu ce să fac, să mint? happy

Stai dar cine zici că-i oarbă după mine? laughing)

| Fantaspirit explică (pentru anonim_4396):

Lemne și pietre după tine draga laughing
Lasă lb. romana nu ai dat un răspuns la întrebare, și tu ai greșit remember? Sau acum te răzbuni? Na, de aia ești betoniera scumpilicihee hee