Cele cu fructe sunt cum spui, insa iaurtul de casa sau "natural" e de preferat smantanii sau untului. Din cauza continutului mai mic de grasime (3, 8% fata de 20% sau mai mult).
Ce ar trebui evitat e iaurtul light, cu 0, 1%, etc. Contine multe chimicale in plus fata de cel standard.
Cu conditia sa contina lapte si nu lapte praf cum am vazut pe anumite etichete.
In familie am avut mai multi membrii care au avut si au cancer.
Bunicii au murit, insa oricum erau batrani si medicul nu le-a mai indicat un regim strict.
Mama si o matusa au fost sfatuite atat de medicul de familie cat si de oncolog si homeopat sa consume doar lapte de capra si iaurt natural de vaca (de preferat facut in casa in recipiente de sticla, insa la nevoie merge si cumparat).
Offtopic: Medicul mamei are la cabinet apa adusa de el personal de la un izvor, in recipiente de sticla de 5l.
Unt in Romania am consumat doar Albalact.
In Germania consum unt facut in Irlanda (Kerrygold sau daca nu-l gasesc pe acesta, - Milbona Golden Hills).
Insa de ceva timp m-am intors in anii "80. Un sfert de pachet imi ajunge lejer 8-9 zile.
Ai deptate, nu se intampla asta la produsele lactate, cum nu se intampla nici la ciocolata, sau la majoritatea produselor alimentare semipreparate, ambalate, etc.
Generalizeaza cat de mult se poate, fara a specifica ingredientele exacte.
De la vacile cele mai bune, intretinute in cele mai adecvate conditii, hai, merit un premiu!
Glumesti, nu?
Culturi lactice sunt de fapt bacterii, dar as avea nevoie de un raspuns mai amplu ca sa inteleg de ce pe produsele mai ieftine se gaseste mentiunea asta la ingrediente si pe cele mai scumpe nu.
Iti da paduchii si viermii cei mai interesanti, sa te simti mandru cand simti ca mori
De ce pe produsele mai ieftine se gaseste mentiunea asta la ingrediente si pe cele mai scumpe nu
nu stiu de ce, dar stiu ca legumele in special brocoli ajuta mai mult decat un iaurt
Broccoli intr-adevar e sanatos pentru colon dar nu se compara cu probioticele.
din broccoli aparuse un tratament natural pentru Helicobacter Pylori, insa una e helicobacter (care duce la ulcer stomacal), alta sunt bacteriile pentru flora intestinala.
si ca sa raspund la intrebare, adevaratele lactate cu probiotice se fac in casa.
cand e vorba de cele din magazine, iaurturile grecesti sunt cele mai gustoase si mai naturale decat restul, dar nu se compara cu cele facute in casa. Eventual le poti adauga pe cele grecesti in reteta pe care o faci tu personal, ca sa-i schimbi consistenta.
De ce pe produsele mai ieftine se gaseste mentiunea asta la ingrediente si pe cele mai scumpe nu.
Pe unt si pe smantana am vazut. Iaurt nu mananc deci nu am citit.
In legatura cu ce ai spus despre iaurtul de casa, si ala e tot ca ala de la magazin pentru ca practic in toate retetele spune sa pui un pahar sau cateva linguri de iaurt cumparat pentru ca altfel nu ai cum sa il faci. Deci nu ai rezolvat nimic.
Adevarat, insa uiti ceva esential.
Tu nu folosesti la prepararea iaurtului sau smantanii, decat lapte, cele din comert contin coloranti (smantana nu, insa untul da), potentiatori de aroma, conservanti, uneori agenti de ingrosare, arome (valabil pentru unt si iaurt mai ales), si in afara de fermentul natural, unele contin si chimicale/aditivi pentru grabirea procesului de fermentare.
Eu nu am vazut aceste mentiuni pe unt, (si nici pe smantana ambalata la pahar) insa nu consum decat un singur fel de unt, deci nu ma pot pronunta.
Pentru mine, cea mai buna marca de iaurt si smantana a fost, este si va ramane SanLacta (Sîntana de Mureș) urmate de Napolact si Boni.
Nu am comparat niciodata preturile intre aceste firme, nu mai stiu daca au specificatia la care faci tu referire, dar stiu ca nu se compara cu Pilos, ZuZu, Casa Buna (Danone) si multe altele.
Eu stiam ca legea ii obliga sa scrie toate ingredientele pe ambalaj din moment ce le da voie sa puna toate chimicaele posibile. Dar oricum, banuiesc ca nu se intampla asta, salamul de ex are peste 20 de aditivi si nu sunt trecuti pe el.
Ce marca de unt consumi?
Eu ma refeream strict la unt si smantana, iaurtul nu mi-a placut niciodata si oricum se stie ca nu sunt tocmai in regula, mai ales alea cu fructe care sunt bombe deja.
Lactatele pasteurizat cu bacteri probiotice sau bifidus sunt apropiate de cele preparate tradițional.
Pe etichetele de iaurt scrie bifidus pe undeva. Iaurtul Danone e fabricat cu bifidus.
Doar pe cele care au scris mare pe fata lângă LOGO Bifidus.
Dar citește mai sus, eu nu mănânc niciodată iaurt.