A vedea partea plina a paharului, lucrul bun, a te gandi la partea pozitiva a lucrurilor si a nu baga de seama partea negativa.A gandi ''cu speranta'' cu ganduri bune.
E bine sa fii optimist.dar eu sunt insa genul de pesimist.
De obicei e bine sa nu fii nici prea optimist, nici prea pesimist. undeva la mijloc..echilibrat.Dar cu greu reusesti sa fii asa. oamenii tind ori spre optimism foarte dezvoltat ori spre pesimism accentual, mare.
Inseamna sa vezi intotdeauna partea buna a lucrurilor. Atunci cand intreprinzi ceva, in capul tau sa nu spui :"n-o sa reusesc pentru ca..." ci sa-i comanzi creierului tau ca sa reuseasca.Si rezultatul va fi mult mai bun.
Daca alergi dupa autobuz si-ti zici :" N-o sa-l prind" nici nu o sa se intample asta. Daca zici "o sa-l ajung" atunci subconstientul tau va da comanda corpului tau sa faca un efort mai mare in asa fel incat sa reusesti.
Persoanele pesimiste au mai multe nereusite si rateuri decat cele optimiste. Totul vine de la subconstient, care este marele EU din noi, farama de dumnezeire din fiecare din noi.
Ca sa fac si eu o gluma, apropo de raspunsul lui @ZuKest, iata o discutie dintre un optimist si un pesimist
Pesimistul:"Mai rau de atat nu se poate!"
Optimistul:"Ba se poate!"
A vedea doar partea buna a lucrurilor.
De exemplu ai un pahar pe care are 50% apa.
Daca spui ca paharul este pe jumatate gol, esti negativist.
Daca spui ca paharul este pe jumatate plin esti optimist.
Asta e doar un exemplu, poate nu e cel mai relevant dar e singurul care-mi vine acum in minte.
Autosugestia este un exemplu bun.
A fi pozitiv inseamna a fi recunoscator lui Dumnezeu pentru tot, si ca din fericire nu s-a intamplat mai rau.
RAY întreabă: