| 4evergentleman a întrebat:

Ce înseamnă expresia: "ăștia cu generația cheie la gat"?

6 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Se refera la generatiile care au copilarit prin anii 80/90 cand copiii erau lasati singurei acasa de la varsta mici, veneau singurei de la scoala la propriu cu cheia legata la gat sa nu o piarda

| StoicAnalysis a răspuns:

Care efectiv au avut cheia la gat prima data laughing cred ca decreteii au fost daca nu ma insel ( decretul de a face copii si a interzice avortul pentru a spori natalitatea tarii, promulgata de Ceausescu) Parintii fiind la servici, nu aveau cu cine lasa copiii, asa ca le-au pus cheia legata de gat ca un medalion ca sa poata intra si iesi din casa oricand voiau, pana se intorceau ei de la munca. A mai continuat oricum traditia cu cheia la gat pana in anii 2005-2008. Cel putin pana atunci am avut eu si colegii mei de clasa cheie la gat.

| 4evergentleman explică (pentru StoicAnalysis):

Tu nu ești userul plato?happy

| StoicAnalysis a răspuns (pentru 4evergentleman):

E un bust cu Marcus Aurelius. Ultimul imparat roman bun si un filosof stoic.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Care au crescut in fata blocului, nesupravegheati de parinti pentru ca munceau si nu aveau cu cine sa ii lase.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu fac parte din ultima generatie de copii cu cheia la gat. Se refera la copilaria sau adolescenta copiilor din anii 80 / late '90. In comunism si inca vreo 10 ani dupa comunism, parintii plecau la servici iar copii ramaneau singuri acasa. Cand ieseam pe afara, inchideam usa de la apartament, iar cheia o pastram la gat ca pe un medalion ca sa nu o pierdem. De obicei o legam cu o sfoara. Daia ne numim generatia cu cheia de gat. Saracie mare in anii '90- 2000, strazi periculoase.

Întrebări similare