| anonima4all a întrebat:

Ce inseamna facultate particulara si ce inseamna facultate de stat? care credeti ca are mai mari avantaje?

Răspuns Câştigător
| alecs871 a răspuns:

O facultate particulara costa cam 400 de EURO pe an, nu pe trimestru, acum depinde si unde te duci. La Universitate taxele sunt cam 2500 de lei, si exista multe locuri la buget, adica moca.
La o facultate particulara nu se invata ce se invata la una de stat. Spre exemplu, la Spiru Haret, un student in anul I de la Politehnica poate sa fie decan la Spiru. La Spiru se platesc examenele, dai bani si iei examenele fara sa te prezinti.
Eu as dori tuturor copiilor care stiu putina carte sa se duca la stat, fiindca o diploma de facultate de stat este vazuta cu alti ochii fata de o diploma de facultate particulara happy.
Succes tuturor viitorilor studenti

4 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In primul rand facultatile particula costa in jur de 400 euro pe trimestru, facultatile de stat nu costa, sunt sponsorizate de stat, Pretentiile sunt mai mari la o faculate bugetara pentru ca locurile sunt limitate.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna eu sunt inca la liceu dar cred ca as putea sa iti axplic. Facultatile de stat sunt infiintate de stat oricine poate intra, daca trece bacu (cred) iar facultatile particulare sunt acele facultati ce trebuie platite lunar... Avantajele? eu una cred ca cele particulare deoarece iti dai seama ca nu poti sa platesti degeaba probabil este mai bine,,, in fine acum eu spun ce cred dar ar fi mai bine sa te interesezi happy

Mult succes kiss

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Facultatile de stat apartin ministerului invatamantului, pe cand cele particulare apartin unor persoane private. La facultatile private, toata lumea plateste taxe, nimeni nu are bursa (sau foarte putini, 2-3 in toata facultatea, cei mai buni). In general, nivelul studentilor e ceva mai slab, multi lucreaza ca sa-si plateasca taxa, lipsesc de la ore, unii au familii si nu pot sa dedice suficient timp studiului.
La facultatea de stat, sunt studenti cu bursa fara taxa (de obicei cam primii 20%), studenti fara bursa fara taxa (inca 30-50%) si studenti fara bursa cu taxa (restul). Aici studentii se impart in doua categorii: cei care nu invata fiindca nu invata si cei buni care invata, sunt la concurenta pentru bursa.

| Gregory a răspuns:

Niciuna! Toate cele bunewinking