| AdioTPU a întrebat:

Ce înseamnă fanatice ambiții?

Răspuns Câştigător
| DjSannan a răspuns:

Fanatice ambiții se referă la o dorință puternică și încăpățânată de a realiza ceva, care poate ajunge până la obsesie. Aceste ambiții sunt adesea motivate de dorința de a obține succes și de a se îndeplini. Aceste ambiții pot fi atât de puternice, încât uneori pot duce la un comportament extrem sau chiar periculos.

4 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Adică puțin (sau mai mult) dus/ă cu pluta - cel puțin in intenții

Răspuns utilizator avertizat
| LordCristobal a răspuns:

Ambitii duse la extrem care pot provoca rau atat fanaticului cat si pesoanelor sj mediului din jurul sau.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ca să-ți explic expresia îți dau următorul exemplu.
Personajele principale negative din filmele cu politicieni și oamenii din înalta societate, dar ăia răi. Acolo zac "fanaticele ambiții" ar merge împreună cu "calc pe cadavre ca să obțin ceea ce visez, aspir, doresc".

Criminalii de asemenea care apelează la crimă doar pentru a-și ascunde urmele și a-și păstra imperiul obținut prin mârșăvii sau care au comis o greșală, aia ar fi tot o "fanatică ambiție".

"Fanatic = om care trădează fanatism și o dorință exacerbată pentru a obține ceva, om plin de zel, om fixist în ideile lui și violent cu oponenții unui crez." În religie se prezintă mult termenul dar eu l-aș adăuga și în politică.

"Ambiție = dorință de a obține ceva, de a parveni la ceva, de a întrece pe alții."

De aici vezi totul. Un om care prin ambiție are deja un scop și o țintă, dar unul fanatic ambițios are deja mai multe obiective și scopuri și o dorință și mai puternică de a realiza ceva. Dar de obicei și una fixistă, iar oamenii fixiști sunt mai periculoși în viață, deoarece ei nu văd să schimbe vreodată obiectivul ci doar metoda de obținere al obiectivului. Oamenii cât de cât normali, urmăresc un scop și dacă au încercat de 15 n de ori și nu a dat roade, încearcă altceva tot plăcut lor sau ceva mai micuț. Fanaticii ambițioși nu renunță niciodată, văd doar, de obicei îmbogățirea și influența/puterea, este cea mai prezentă în mintea lor și pe această direcție exemple sunt cu duiumul : Mafia, prostituția, până și lumea politică, justiția a ajuns tot ceva de genul (nu generalizez acum asta cu justiția, dar e posibil ca mulți fanatici să o învârtă pe acolo, unele legi au luat naștere așa, din minți fixiste și fanatice), mi-aș permite să introduc și media aici, dar o spun doar ca o teorie, încă nu am auzit nimic concret despre. happy

Ca și personalități care au purtat acest stigmat/etichetă de fanatici ambițioși sunt : Hitler, Stalin, l-aș include și pe domnul Putin, Ceaușescu, ceva mai micuț, ăla din Coreea de Nord, dar am uitat cum îl cheamă. L-aș fi numit ceva și mai micuț pe nea Băsescu, nu știu eu politică și nici nu mă fascinează, dar dacă îmi amintesc la vremea când era la cârmă ajunsese să închidă până și Antena 1 doar pentru că nu știu ce se întâmpla pe atunci, dar erau tabere și lupte, iar sincer în secolul 21 să închizi o televiziune doar pentru că se ia de tine, e cumva tot un fanatic ambițios, dar nu mă pronunț exact deoarece nu știu exact ce-o fost acolo. Ți-am dat doar un exemplu. happy
Secta lui Jonestown (recomand să vezi ce o fost acolo, dacă ai și tu o minte cât de cât fanatică și creepy happy

Secta lui Heaven's Gate și mai sunt exemple cu nemiluita de d'ăștia.

Întrebări similare