| RAY a întrebat:

Ce înseamnă lenea? Vreau să îmi spuneți cum o percepeți,nu copy paste de pe internet, cum putem știi că un om e leneș sau are adhd?

28 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns:

Lenea inseamna consecinta unei depresii mascate, depresie aparuta fie din vulnerabilitate genetica, fie din traume psihologice. Lenea ce inseamna? Lipsa de energie, lipsa de motivatie, vointa, dorinta, deci? Nu cumva sunt simptomele depresiei?

Un om sanatos nu poate fi lenes nici sa vrea, are energie, nu se simte bine asa, doreste sa faca una si alta! Vine de la sine.

| RAY explică (pentru Mosotti):

E depresie sau adhd?

| LisaJulie a răspuns:

De obicei lenea și depresia merg mana în mana sau stima de sine scăzută și lipsa de motivație

| Mindfulness a răspuns:

Lenea are cea mai mare corelație cu depresia și pe alocuri cu anxietatea că te stoarce de energie.

| MistarGoGu a răspuns:

Acuta sau " Cronica "? Ca la unii oameni este cronica rău de tot! Tine și de exemplul din familie! Dacă un copil creste intr-o familie cu 2 leneși care după munca freacă canapeaua la meci sau Netflix și injura politicienii ce GREA este viata ca nu le ajung 2 salarii DAR sparg banii aiurea pe nimicuri!
Când 4 ore pot face ceva extra! Orice! Bolt, Uber, Glovo, comerț on-line sau alte chestii pe net *( web design, programare )!
Depinde fiecare ce își dorește! Cat este de educat financiar și cum își cheltuie banii!

| RAY explică (pentru MistarGoGu):

Adhd este cronica, Adică nu poți fii atent, uiți des lucrurile, Când vorbești cu cineva te pierzi, nu Poți planifica ceva, nu Poți termina ce ai inceput, lasi totul pe mai târziu

| MistarGoGu a răspuns (pentru RAY):

Lasa! Nu încurca borcanele! Sunt oameni perfect sănătoși fizic și psihic dar se complac intr-o stare proasta de lehamite! Prefera sa ducă 4 sau 5 credite în spate pentru TOATE prostiile când ar putea sa își cumpere lucruri cu banu jos! Vad mucosi de liceu cu Samsung S 24 de 7000 lei luat în rate! Ce fac? Creaza ceva cu el? Stau pe Tiktok sau Netflix aiurea!
La noi fudulia este mare și 90 % pe credit!
Am 3 manageri la firma de securitate în Belgia! 2 au copii la liceu! De la 4 la 9 după amiaza unul *( băiat) lucrează la un service auto și fata la un salon de machiaj! Și părinții au salarii 12.000 € / luna! In afara de alocație și burse *( la liceu ) mai primesc de la parinti DOAR 250 € / luna! Dacă vor ceva în plus = LA MUNCA!

Aia nu sunt maturizați

La cine te referi? La mucosii cu S 24 de 7000 lei?

Desigur

Este și vina părinților! Unul de clasa a-9-a încă este mic sa muncească dar ii cumpăra părinții Iphone sau S 24 de 1.000 $ în rate sa fie " puișorul " fericit... aia mai mari fac ei " rost " de $$$ prin alte metode.

| Cinic a răspuns:

In seara asta! Eu 3/4 beri, lenevind in pat dupa 6 zile de muncă. Si mâine, eu + cipsuri + filme = lene.

| RAY explică (pentru Cinic):

Dar simți lipsa de motivație?

| Cinic a răspuns (pentru RAY):

Decat in ceea ce priveste sportul. Muncesc in picioare si fizic. Cand vin acasa vad doar patul. In rest sunt bine din orice punct de vedere. Atat psihic cat si fizic. As mai avea probleme cu coloana vertebrala, tot de la munca multa. In rest n'am treaba, sunt chiar bine.

| Whitte a răspuns:

Cam cum spune Cinicul.
Sau un puturos ordinar care nu vrea sa faca nimic. Chiar daca il duce mintea. Ca nu are chef. Sau aia care nu au chef sa se ridice din pat dimineata sa mearga la munca pentru "numai" 5.000 lei pe luna plus bonusuri, tichete, woucere si alte adaosuri.

| RAY explică (pentru Whitte):

Dar simți lipsa motivației?

| Whitte a răspuns (pentru RAY):

Nu. Un puturos nu are motivatie. Daca ar avea, s-ar ridica din pat.

Adică poți fii atent? Nu uiți des lucrurile? Când vorbești cu cineva nu te pierzi? Poți planifica ceva? Poți termina ce ai inceput? Nu lasi totul pe mai târziu?

Da, poti sa fii atent. Nu te pierzi. Din contra. Poti face orice. Doar ca lenea te indeamna sa lasi pe mai tarziu ce ai inceput. Chiar era un banc la adresa lenesilor: "Ce poti face azi, lasa pe maine ca poate nu mai trebuie facut".

Nu ai adhd

Dar nu are deficit de atenție

Eu de când mă știu singura motivație a fost sa simt dopamina,placerea respectiva,practic mă simt lipsit de sens,scop,motivație dar dacă e o recompensă de dopamina fac orice,ceea ce nu cred despre leneși, plus că noi ne pierdem ușor în conversații ceea ce este penibil, uitam des, compulsivi, impulsivi

"dar dacă e o recompensă de dopamina fac orice"
Nu stiu ce ti-a spus medicul tau. Dar as baga mana in foc ca aici e vorba de o educatie gresita. Mereu ai primit recompense de la parinti pentru orice flecustet pe care trebuia sa-l faci.

Nu, nu am.

Și eu as fi curios de acele recompense, din contra nu-mi place sa primesc nimic, dacă pot să ajut, ajut cât pot

E vorba de lipsa de dopamine din creier care noi cu adHd o avem Intr o cantitate mai mic de aici și faptul că ne place sa ne răsplătim cu ceva care oferă dopamina rapida, dar nu doar dulciuri, îmi place să văd un film bun, o carte buna, o discuție inteligenta

Recompensa nu inseamna dulciuri. Am avut un vecin care nu a trecut bacalaureatul pana nu i s-a promis o bicicleta pentru promovare.

Tot dopamina, și eu am scris că nu e vb doar de dulciuri