| cascadorys a întrebat:

Ce inseamna pentru tine Craciunul? Si, stiti de unde vine?

Răspuns Câştigător
| eek a răspuns:

Pentru mine craciunul in prezent reprezinta doar o sarbatoare comerciala.nu mai are acelasi farmec de cand eram copii mici. a intervenit brusc acea rutina.an de an facem acelasi lucru...ne uitam la tv. mamele si bunicile pregatesc kg de mancare.de care suntem cu totii constienti ca vor ramane in plus. dar"sa fie acolo". stim foarte bine ca parintii ne vor da niste bani drept cadou de craciun.si cam atat

cand eram mici sarbatorile de iarna mi se pareau ceva.superb.nu era un craciun extrem de bogat si de luxos cu de toate. era de ajuns pentru fiecare.mama facea prajiturile preferate si laudate de toata lumea iar in seara de ajun adormeam cu gandul la ce voi gasi sub bradutul firav. frumos impodobit.nu exagerat de dar destul cat sa arate mai bogat.mama pierdea noaptea de ajun facand prajituri si cozonaci. iar mirosul acestora imi ramanea in nas pana dimineata.la o varsta nu mai eram prea sigura ca exista mos craciun si intentionam sa raman treaza sa l vad pe mos cum pune darurile modeste sub brad. dar niciodata nu reuseam sa rama treaza. dimineata ma trezeam si saream repede din pat sa vad ce e sub brad, cadouri mici si neinsemnate, dar pentru mine aveau o valoare sentimentala imensa.sunt multe amintiri frumoase, care au ramas in trecut pentru totdeauna

9 răspunsuri:
| JeSa a răspuns:

Traditia in sine, imi place "CRACIUNUL, NASTEREA DOMNULUI"! Colindatorii vestind lumii Nasterea Domnului... dimpreuna cu ingerii - pe care nu ii vedem - se bucura ca Hristos S-a nascut, si dau de veste, ca Mantuitorul a venit printre oameni.
Noi suntem crestini, de unde si sarbatorim SF.CRACIUN,,,inca ceva, stim ca moartea nu este un sfarsit, ci este doar o trecere( din lumea pamanteasca in lumea cereasca).
Pa­rin­tii isi conving copiii ca de fapt Craciu­nul este o sarbatoare a trupului, o sarbatoare in care mancarea este din belsug, in care cadourile sunt impartite in stanga si in dreapta, si in care Dumnezeu e invocat numai pentru a da impresia ca totul este asa cum ar trebui sa fie.Tot asa incerc si eu sa conving ca aceasta sarbatoare este cu mult mai mult: este o Sarbatoare Sfanta, de care oamenii ar trebui sa se bucure mai ales duhovniceste.
Am auzit o replica la orele de religie, pe timpul cand eram in liceu, si anume : "Gan­deste-te ca daca nu S-ar fi intrupat Hristos dragostea dintre oameni ar lipsi."
Hristos a inteles ca oamenii au nevoie de cadouri, de daruri. El este Cel mai pretios "dar" pe care il pot primi crestinii de Craciun.
Poate despre Sfanta Impartasanie ai invatat la scoala ca este "Trupul si Sangele Domnului nostru Iisus Hristos." - de unde si cunoastem prilejul bucuriei, primirii (Domnului Iisus Hristos)-in inimile noastre, adica prin Sfanta Impartasa­nie.
Prilejurile de a infrunta banalitatea si plictiseala, prilejurile de bucurie, is CADOURILE, ce joaca rolul Sf.Sarbatori.
Un Craciun Fericit!

| BUBULINA a răspuns:

Azs nu?

| inna a răspuns:

Crăciunul, pentru mine este decât o alta sărbatoare ca oricare alta.

| daniDeeDee a răspuns:

Pentru mine anul asta mai nimic. straight face

| zorialbi a răspuns:

In primul rand si cel mai important: Nasterea Domnului nostru Iisus Hristos. Apoi, mai asociez Craciunul cu iarna, zapada, vacanta, colinde, vizite la rude, cadouri...happy

| just|breathe a răspuns:

Craciunul e o sarbatoare de vis pe care o petreci cu cei dragi, cantand colinde si daruind. Teoretic asa este dar practic mai ramane de vazut sad.

| ♂ яαυℓ ♥ ♫ ‹з a răspuns:

Pentru mine Craciunul inseamna o Sarbatoare Sfanta, nasterea Domnului Nostru Iisus Hristor.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Craciunul inseamna o mare sarbatoare nasterea Domnului Iisus Hristos.de craciun fiecare om are un bradulet firav plin de cadouri, lumanari dar mai ales bomboane pentru cei mici.in ajunul craciunului familia si rudele iau masa impreuna iar copii umbla din usa in usa sa anunte nasterea

| Pympyke a răspuns:

Pentru mine inseamna sarbatoare in care pot sa-mi petrec timpul alaturi de cei dragi.

Întrebări similare