| chiftelutacrocanta a întrebat:

Ce inseamna pentru tine optimism,pesimism si realism? In care categorie te numeri,si care crezi ca-i realitatea crunta a acestui univers,totul e o poveste, sau totul e o suferinta?

7 răspunsuri:
| Drimmero a răspuns:

Optimism- Gandesti mereu pozitiv, chiar daca nu mai poti face nimic, tu inca mai un gram de speranta in tine(specific omului comun).
Pesimism-Nu mai ai nicio speranta, esti delasator si pierzi din start.
Realism-A gandi logic si realist, sa-i dai o valoare corecta lucrurilor, fara sa exagerezi!
Eu tind sa fiu realist si optimist mai mereu, mai ales cand privesc un meci si joaca echipa mea favorita!

| Deaad a răspuns:

Optimismul si pesimismul reprezinta autosugestie.
Optimistul isi induce in subconstient numai bine si datorita acestui lucru poate reusi pe mai multe planuri.
Pesimistul gandeste negativ.

Realismul inseamna sa gandesti intr-un mod cat mai realist posibil,sa cantaresti toate posibilitatile.

Nu ma numar in nici o categorie.
Cateodata sunt optimist,alteori pesimist, alteori realist.

Consider ca viata e facuta ca sa o traiesti si sa experimentezi tot ce iti ofera ea, inclusiv suferinta care este foarte importanta.
"Ce nu te distruge te face mai puternic".

Prin suferinta inveti, devii om, te faci mai puternic.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Pai eu unul cred ca sunt pesimist.
Dar de ceva vreme incerc sa ma schimb.
Totul e o poveste.
Cred ca viata, e o poveste fara sfarsit. Atunci cand o viata se termina incepe alta si povestea se continua.

| J0B0MAT a răspuns:

Sensul din dictionar.
Eu sunt in general 50 % optimista, 40 % realista si 10 % pesimista.Dar mai am perioade cand sunt 50 % pesimista.Dar imi trec.
Nu stiu cum e totul.Nu pot sa vorbesc la o scara atat de mare.Pot sa vorbesc despre 'universul meu'.E o poveste care nu s-a incheiat, cu o gramada de suferinta pana acum, dar si cu bucurii si cateva reusite.

| FrumusicaSufletista a răspuns:

Realism.Eu consider ca fiecare persoana trebuie sa vada realitatea.Eu mereu ma stradui sa fiu realistă, sa nu mai visez ci sa actioneze.Multi ar putea sa ma contrazică spunînd că e bine sa visezi si voi fi de acord cu ei in orecre masura insa dupa mine sa visezi nu e de ajuns atunci cînd ai un scop ce iti defineste intreaga viata. Dupa mine lumea înconjurătoare e o poveste deoarece totul se poate de realizat daca iti doresti acest lucru. Iarăsi ar putea alte persoane sa ma contrazică spunînd că povestea se termina cu bine, pe cînd în viata nu mereu binele triumfă.Eu as putea argumenta raspunsul meu, deoarece povestea este o lume perfecta precum si viata daca stii cum sa o ghidezi.Deci da, viata este cea mai frumoasa povestea, o poveste unica.

| RainmakerX a răspuns:

Pentru mine?
Optimism - sa speri la mai bine
Pesimist - sa realizezi ca deja nu mai are ce sa fie bun
Realism - sa vezi totul, exact asa cum este.

Eu cred ca este un echilibru intre poveste si suferinta dar fiecare crede ce vrea.

Succes!

| mgtow a răspuns:

Multi nu cunosc secretul optimistic, daca l-ar pune in practica ar da cu sutul in realism. Mentalitate romaneasca = esec in viata. Invatati de la nordici ce inseamna optimism si vedem ce mai ziceti de realism