Inseamna ca acel om este atat de nemultumit de propria viata incat isi focuseaza energia asupra vietilor celorlalti si incearca de multe ori sa le faca sa para mai urate decat a lui. Barfa este sora formei de " a te pacali singur ", un om suficient de lenes cu o viata mizerabila pe care in loc sa se concentreze sa si-o schimbe, este mai usor sa isi distraga singur atentia cu vietile altora.
Barfa este arma oamenilor lenesi. De asta se spune ca omul lenes ambitios este cel mai periculos tip de om. De ce? Pentru ca un asemenea om este suficient de lenes incat sa NU isi imbunatateasca propria viata dar are suficienta ambitie cat sa le distruga pe ale altora suficient cat sa duca un nivel de trai sub al lui/ei.
Altceva nu au de vorbit, cum nu au habar de nimic nu pot discuta, un om citit vb despre ceea ce citește, știe, discuții intelectuale, sunt oamenii frustrați care nu au realizat nimic
Insuportabil obicei. Fug de asemenea oameni. E un afront adus libertății individului. Barfitorii se scuza ca,, e doar o opinie''. E mai mult de atâta, e de fapt gestul obscen de a judeca, de a contesta dreptul libertății de a alege a celorlalți. Am auzit, de exemplu, pai eu as face asa, totul se rezuma la propriul Eu, acest buric al pământului care esti, ce-ți pasa ție de,, eu-l' 'celuilalt, a decis în baza propriilor circumstanțe, poate are motive, plăceri, scopuri și proiecte diferite de ale tale, sau chiar alte strategii. Unii critica cum alții își facă casa, cum se îmbracă, cum își educa copii, ce mașină au ales, sau ce vacante își fac. Pentru mine, e un afront adus libertății de gândire, barfitorul punandu-se prin critica și judecarea alegerilor făcute de ceilalți, pe un plan superior, adică doar ce decide și face el e corect. Un obicei infam, narcisistic și arogant, ar trebui sa fie primul pe lista păcatelor individuale, e grav pentru ca e mod de gandire, de influențare, dominare și control.
Cheers
Da, cred că se poate considera bârfă atunci când vorbești despre cineva pe la spate fără ca acea persoană să fie de acord, pentru că asta cam încalcă bunul simț, deși nu sunt sigur dacă acest lucru este valabil în toate situațiile. De exemplu, sunt situații în care este nevoie să se discute despre alte persoane în lipsa lor, pentru a învăța sau a lua măsuri de protecție ori ajutor, pentru sau împotriva acelei persoane. Deci, aș zice că aici nu vorbim de 'bârfă' în sensul strict al termenului, ci mai degrabă de o discuție constructivă și pozitivă.
A spune lucruri de cele mai multe ori neadevărate despre majoritatea persoanelor sau a exagera cu poveștile doar pentru ca nu îți place acea persoana sau ești gelos pe ea
A face schimb de informatii, de obicei intr-o tematica subiectiva.
Foarte probabil din categoriile "pierdere de timp" si "mancat rahat".
alfons2390 întreabă: