prfml
| prfml a întrebat:

Ce inseamna viata?

Fara rau nu am vedea ce inseamna binele, fara durere nu am vedea placerea, placerea de a fi uman. Omul se naste si traieste numai cu gandul de a fi cat mai popular, de a se bucura de prezenta semenilor pe lamga ei, daca de mic nu iti lipseste nimic, totul este bine ajungi sa profiti de asta, ajungi sa fi un egosit, incat nu te intereseazaa durerea altora, te simti ca si cum toti ar trebui sa se gandesca la tine incat nu iti pasa de durerea altora, cel care sufera si pe care nu il cunosti, nici cat negru sub unghie nu iti pasa de el Dar cand treci prin durere, cand cineva este mai puternic ca tine, cand cineva te domina, cand iti vei gasi nasul cum se soune pe romaneste ajungi sa vezi altfel viata, ajungi sa vrei sa cunosti durerea, suferinta unui necunoscut, ajungi sa comunici cu el, ajungi sa iti doresti sa cunosti asemenea persoane. Daca un copil traieste intr-o familie care nu il iubeste, care trece prin refuzuri, caruia viata nu ii este asa roz, ajunge sa sa fie uman, cam asta este scoala vietii, in neinumarate cazuri, pot fi si cazuri feriocite dar mai rar, Un om care a ajuns la peste varsta de 50 de ani si a trecut prin suferinta si a ajuns sa fie uman, daca dai timpul inapoi pentru ai creia o viata mai buna sa o ia de la capat oferindu-i tot ce este mai bun sunt slabe sanse sa mai fie cum a fost. Viata il construieste pe om, nu el constrieste viata, de la cea mai mic esec pana la cel mai mare, viata poate lua o alta intosatura, nu are o linie, chiar daca mai exista persoane puternice de carcater nu pot tine linia care si au impus-o si care credeau in drumul lor. Atata timp cat ai totul nu iti mai pasa de nimeni, atata timp cat tie iti este bine, specia umana se naste cu egoizm, asa ca sa devenim mai buni daca nu ai esescuri invata din esecurile altora, viata este prea scurta ca sa le ai pe toate. Conteaza foarte mult sa crezi in morala Ceea ce tie nu iti place altuia nu ii face, cand facem rau ar trebui sa ne gandim si cum ar fi cand altcineva ne-ar rasplati cu aceiasi moneda. Cat de putrenici ne am simti intodeauna se va gasi cineva sa fie mai presus, cineva care sa ne faca sa vedem prgaul de jos, cum spune si morala Pana nu vrezi pragul de jos te vei lovi de cel de sus.

5 răspunsuri:
| Barajag a răspuns:

Trist, dar adevarat, nu vom mai intalni acele persoane sa planga alaturi de tine, ci doar iti va oferi consolarea de care ai nevoie.Asta este realitatea si trebuie sa acceptam viata asa cum este(buna si rea)In privinta acelora care se cred mai presus de noi, importanta le vom arata mai putina.Eu cred ca mai sunt persoane care iti inteleg tristetea si sufera alaturi de tine.Cum vad eu viata? Frumoasa si cateodata ma gandesc cat de repede o traim. Din cauza timpului care se scurge foarte repede.

| JeSa a răspuns:

Adaug - "Viaţa, este ca o reîncarnare" - în sensul când e să murim în ochii celorlalţi, ceea ce şi se întâmplă, ne vom relua viaţa de la capăt - prin "n" repetări de expierenţe... de pildă, "viaţa (ne) este şi-o luptă continuă"!
"Doamne, cum ne-am despărţit cu toţii. Poate că şi prietenia şi iubirea nu merită, într-adevăr, să fie trăite, dacă nu sunt veşnice. O viaţă întreagă de frumuseţe, asta ar însemna ceva, într-adevăr."("O viaţă întreagă de frumuseţe", Octavian Paler).

| juniper a răspuns:

Asta e adevarat, daca nimeni nu stie prin ce treci, atunci nu te intelege desi el/ea spune acest lucru, de aceea exista atata durere, suferinta, sa ne faca mai puternici ca sa depasim obstacolele din viata.

| pisoias a răspuns:

Din pacate este foate adevarat ce ai scris tu.Pe fiecare il doare numai necazul lui.Doar taria de caracter si credinta te vor putea ajita in viata.

| sclifos a răspuns:

Prfml, despre viata nu se poate spune doare atit, ca sa scrii despre VIATA nici in google.com nu-ti ajunge spatiu, acest subiect e foarte voluminos, da tu esti inca copil dupa cite vad eu, si suferi din cauza cuiva, dar oamenii sunt diferiti si fiecare vede viata din puctul lor de vedere, si nu-i poti critica, tu vezi in cineva care are totul un oarecare egoism, si indiferenta de persoane, pai sa-ti spun ca nu toti sunt asa, sunt persoane de aceste, dar nu toate, asa ca nu te konfunda...