anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce intelegeti despre raspunsul lui iliescu la intrebarea, ce religie aveti domnule presedinte? sunt liber cugetator? di n punctul de vedere al omului iliescu.

Răspuns Câştigător
| abis a răspuns:

A evitat sa spuna ca este ateu. Urat din partea lui, pentru ca si printre atei sunt numerosi oameni respectabili, iar ascunsul dupa corcodus (din motive evident electorale) nu-i face cinste. Uite cativa atei alaturi de care este o mandrie sa te afli (ordinea este aleatoare): Douglas Adams, Woody Allen, Lance Armstrong, Isaac Asimov, Warren Buffett, George Carlin, John Carmack, Richard Dawkins, Daniel Dennett, Richard Feynman, Jodie Foster, Bill Gates, Katharine Hepburn, Christopher Hitchens, Angelina Jolie, Bruce Lee, H. P. Lovecraft, John Malkovich, Sir Ian McKellen, James Randi, Keanu Reeves, Gene Roddenberry, Paul Verhoeven, Gore Vidal, Oriana Fallaci, Linus Torvalds si lista poate continua...

Ateismul nu inseamna comunism (a aparut mult inaintea comunismului happy ), asa cum comunismul nu inseamna ateism (exista numerosi comunisti care nu sunt atei). Insa multi romani au aceasta prejudecata si pun semnul echivalentei intre comunsim si ateism, si din acest motiv Iliescu a incercat sa isi mascheze orientarea, pentru a nu pierde voturi. O atitudine tipica pentru un politician.

9 răspunsuri:
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Ooofff...nimic nu stii!
Este o extrapolare absconsa a incomensurabilului intelepciunii hiperbolizatoare a Bunicutzei!
Untdelemn de la Bunica! Netezeste creierul!

ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

@ Dumnezeu: Ptiuuu! Cum de mi-a scapat?
Multumesc, doamne, ca mi-ai deschis ochii!

| Silvia a răspuns:

Iliescu e ateu din cate stiu eu thinking

Zbenguici
| Zbenguici a răspuns:

Animadab, te-a supărat cumva răspunsul dlui Iliescu? Bine că se află acum în postura de a cugeta liber că în timpul mandatelor prezidenţiale nu s-a simţit decât ego-ul de a fi preşedinte.
Apoi, nu sunt sunt dumnealui să ştiu ce a vrut să spună. Aici, nu putem face decât să ne dăm cu părerea aiurea.

Şi vezi că mă supăr tare pe tine. Ţi-am trimis conjugarea verbului a fi de vreo 5 ori până acum.

PsihoSex
| PsihoSex a răspuns:

Ai uitat?! "Cine-a stat 5 ani la rusi, nu poate gandi ca Bush!"...

| pepe a răspuns:

Cred că a evitat să spună că este ateu. Marea majoritate a fostelor cadre PCR erau şi au rămas atei. Aceasta este părerea mea, dar să ştii că regula asta nu este valabilă pentru toţi, cei care au fost crescuţi de părinţi cu frică de Dumnezeu nu s-au dezis de religie.

| eliade a răspuns:

Dintr-un anumit punct de vedere, este un raspuns cinstit. El ar vrea sa ne dea de inteles ca nu crede in Dumnezeu si, prin urmare, gandirea lui este libera, neapasata de religiozitate. In realitate toate aceste satane care au nenorocit lumea cu comunismul lor, au o credinta foarte puternica intr-un sir de zei cu coarne, carora le-au facut icoane[tablouri] si le-au pus pe toti peretii, inchinandu-li-se [Marx, Engels, Lenin, Stalin, Mao, Kim, Castro, Ceausescu s. a. m. d., ca trebuie sa-mi duc tastatura la exorcizare, dupa ce le-am scris numele!].

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

@ardnaxur - vezi ca ai uitat ca iliescul, prin afirmatia aceasta, eluda meandrele concretului, pentru a putea analiza sinergia faptelor.
Hai noroc si la mai mare!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu inteleg cea ce un om religios inrait nu prea intelege