| Dan a întrebat:

Ce intelegeti voi prin solidaritate umana si cum ati dori sa fie lumea in care traiti, sociabila sau egoista?

Răspuns Câştigător
mariana
| mariana a răspuns:

Solidaritatea este o forma de manifestare a empatiei fata de greutatile altora si eu sunt pentru a creste acest sentiment, pentru ca o lume a egoistilor, ma dezgusta si ma intristeaza.
Sunt multe feluri de a exprima solidaritatea umana, de la cazul extrem cand conducem pe cineva pe "ultimul drum" si pana la ajutorul dat celui ce si-a pierdut tot avutul, asa cum s-a intamplat acum cu inundatiile, anterior cu alte inundatii, cutremure si alte stihii ale naturii.
O alta forma de manifestare este de a face un ceai unui batran singur si bolnav de a-i deschide usa si de a-i aduce o raza de lumina langa un blid de mancare.
Daca am fi solidari cu cel de langa noi, vecin, cunostinta etc, atunci nu s-ar mai intampla ca, moare cate cineva in bloc si nimeni nu-si da seama ci, doar atunci cand "mirosul pestilential" al descompunerii ii face pe vecini sa anunte autoritatile.
Solidaritatea i-ar scapa pe cei singuri de "povara" singuratatii, i-ar antrena in activitati care sa-i faca sa socializeze si sa se simta respectati, chiar daca statutul lor social este mai putin avantajos.
Cred ca as putea continua o zi sa descriu ce inteleg eu prin solidaritate si cum se poate ea manifesta, dar din pacate acum putina lume este interesata de acest sentiment, unii in fuga pentru realizari materiale, au uitat de proprii lor parinti si acestia sunt singuri si nemangaiati.
De felicitat sunt si cei care au infiintat acest site TPU, care este un pas important pentru solidaritate umana, unde deja sunt aproape 70. 000 de useri si acest lucru ne spune ca, mai este speranta pentru noi romanii ca, vom deveni in viitor o natie care trebuie respectata si care va arata ca, pe langa frumusetile pamantului pe care ne-am nascut mai sunt si oameni "frumosi" sufleteste, care sunt dispusi sa-si iubeasca aproapele ca sine insusi.
Ganduri bune si multa sanatate si inca o data Dan te-ai dovedit un om cu suflet sensibil, care este interesat de adevaratele valorii ale comportamentului uman.

5 răspunsuri:
| luiza a răspuns:

Solidaritatea umana este reala, vezi nu mai departe ajutorul oferit de multi dintre noi acum cu inundatiile, si nu numai...sunt o gramada de campanii de strangere de fonduri pentru cazuri diferite: copii dotati care nu au posibilitati, bolnavi care au nevoie de tratamente speciale, etc.
Sociabila binenteles, nu imi pot imagina o lume doar a egoistilor.

gbrltdr
| gbrltdr a răspuns:

In primul rand as da o definitie a solidaritatii: sentiment care ii determina pe oameni sa-si acorde ajutor reciproc.
Omenosi si generosi, cum ne place singuri sa ne complimentam, mai avem multe de invatat despre caritate.Cati dintre noi am ridicat un deget pentru a-i ajuta pe cei in necaz si ce ne impiedica sa facem gesturi umanitare?
Surprinzator sau nu, cei mai receptivi si mai generosi nu sunt oamenii cu situatii financiare deosebite.
Cei ce nu reusesc insa sa-si insuseasca sincer gesturile de caritate, o fac de fatada, din considerente meschine, anuntand cu surle si trambite de cate ori ofera un covrig unui batran sarac. Efectele sunt imediate: o mai buna imagine de sine cand se privesc in oglinda, ridicarea prestigiului personal sau, dupa caz, impresionarea unui electorat naiv.
"Trebuie sa ne revizuim parerea despre noi si sa nu ne mai laudam ca suntem un popor generos si milos. Nu e chiar asa. Ne lipseste cultura civica."
(PETRU ILUŢ, profesor de sociologie) Nu exista solidaritate fara iubire si compasiune fata de cei aflati in situatii critice, fata de semenii nostri cand sunt distrusi de pierderi imense sau sunt macinati de dureri sufletesti.

| Gigiku a răspuns:

Pacat ca nu prea mai exista la noi asa ceva. Poate in cazurile cand cineva vrea sa isi faca "reclama". O lume pasnica ar fi superba happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Solidaritate umana? Cred ca a fi uniti intre noi, oamenii. Daca ar exista o lume sociabila ar fi perfect, insa nu se intampla asa...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Am si eu nevoie de ceva informatie "solidaritatea umana asupra victimelor"?> ma ajuta cineva?