| BlueDark a întrebat:

Ce jocuri de carti mai cunoasteti? Care sunt regulile? Daca se poate mai detaliat, ca nu-s priceput in domeniu happy

Sa se poata juca in 2 va rog, pentru ca n-am de unde sa scot mai multi camarazi laughing

Multumesc!

Răspuns Câştigător
| Drimmero a răspuns:

Macao e cel mai clasic, e jocul copilariei, dar majoritatea jocurilor de carti se joaca in minim 4, si de acolo gasesti un BlackJack, Machu Pichu, Keims,, Septica, etc.

Macao e cel mai simplu de jucat, se impart 5 carti la fiecare jucator si o carte jos, dati cu randul, de exemplu daca e 5 jos si e de inima rosie, pui orice carte care e de inima rosie, sau orice carte care sa aiba cifra 5, si tot asa. Poti sa dai si 4 carti jos, daca au aceeasi cifra.
Jokerul,, 2-ul si 3-ul reprezinta umflatura, adica... daca dai cartile astea, il obligi pe oponent sa traga carti, jokerul rosu mi se pare ca 10 carti trebuie sa tragi din pachet, cel negru te obliga la 5, iar 2 si 3 te obliga la cate 2 si 3, dar poate sa combine,, sa dea vreo 3 carti de 3 si te-a aranjat si tot asa.
Cartea 7 stopeaza umflatura(daca jucati pe umflatura, dar recomand sa jucati ca risti sa primesti juma' de pachet de tras) iar daca joci pe provocari, nu vrei sa pierzi, mai ales ca dai de cineva care-ti da niste provocari de-ti blestemi zilele.
Cartea 4 te obliga sa stai o un joc fara sa dai vreo carte jos, daca dai de unul care are 4 de 4 te-a aranjat ))))
Iar asul schimba in ce culoare vrei tu ca sa poti muta si tot asa, cand nu ai ce sa pui jos pentru ca nu corespunde cu ce ai in mana vei trage carte atunci cand e randul tau, iar cand ramai cu o singura carte in mana trebuie sa strigi 'macao', daca a apucat sa-ti spuna cineva 'macao' vei trage 5 carti.

Cam astea-s regulile de baza pe care le stiam eu cand jucam acum ceva timp, asta e cam singurul care se joaca in 2, dar il poti juca si in 7, cele mai misto raman celelalte, cum ar fi Keims, Popa Prostu', BlackJack, acolo trebuie sa faci perechi, mai lucrezi si in echipa, cu semne, etc.

| BlueDark explică (pentru Drimmero):

Multumesc mult.Am gasit si eu niste reguli pe net, dar mi s-au blocat neuronii cand le-am citit laughing

| Drimmero a răspuns (pentru BlueDark):

Cu placere.
Sunt reguli multe la jocurile astea,, dar sunt distractive cand jucati multi, trebuie sa fie mereu caterinca la astfel de jocuri, citeste despre Trombon regulile, ala e cel mai misto joc de carti, regula consta sa minti, ori scapi de carti, ori le iei pe toate, depinde si de vigilenta oponentului, dar si de inteligenta ta atunci cand minti, si Keims ramane misto.

3 răspunsuri:
| Începătorul988 a răspuns:

Macao, septica, razboi