| Pnin a întrebat:

Ce lucruri va enerveaza la voi? Si de ce ne e mai usor sa ne gasim defecte decat calitati?

5 răspunsuri:
| Drimmero a răspuns:

Ca sunt incapatanat chiar si atunci cand nu trebuie, uneori poate fi benefic iar alteori nu. A, si cand nu-mi sta parul si nu am timp sa-l aranjez si oricat as incerca tot cum vrea pana lui sta.

| CostinAlamariu a răspuns:

"Ce lucruri va enerveaza la voi?"

In general greseli facute in trecut. Macar am invatat din ele...

"Si de ce ne e mai usor sa ne gasim defecte decat calitati?"

Paradoxal, din cauza mandriei noastre. Ne vedem intotdeauna cei mai tari si mai importanti si orice mic defect vine ca un șoc care te scandalizeaza in subconstient. De asta oamenii se urasc pe ei insisi, sunt prea mandrii, se cred cine nu sunt de fapt si realitatea le da peste nas.

| Invictusman a răspuns:

Ca sunt timid și nu am încredere în mine, dau sfaturi utile ( asa consider) dar nu pot să îmi dau mie însumi, am ajutat multă lume sa scape de anxietate dar nu reușesc sub nici o forma sa scap eu.

Ma enervează ca eu sunt cel mai mare inamic al meu și încă nu mi am depășit fricile, insecuritatile.

| BlackRose03 a răspuns:

Ma enerveaza faptul ca nu pot sa imi ating scopurile. Sunt o persoana motivata pe moment doar. Ma apuc de un sport, inot sa zicem, ca pe urma sa pierd motivatia intr-un timp scurt si sa ma las complet. Imi fac o rutina, trebuie sa invat 10 cuvinte la engleza/zi, sa citesc 50 de pagini, teste de bac. Fac asta o saptamana maxim ca pe urma sa renunt treptat sau complet. Am ADHD, ca prin urmare probleme de concentrare in privinta aspectelor care mi se par plictisitoare(scoala in special) iar de aici si aceasta lipsa de motivatie si dificultatea sa-mi ating un obiectiv pe termen lung. Asta ma enerveaza nespus pentru ca stiu ca am potential dar il irosesc si este contrar firii mele. Acest ADHD+ce vine la pachet se afla in contradictoriu cu firea mea ambitioasa. Reprezinta cauza problemelor mele principale in viata, dar am o imaginatie bogata datorita acestuia. Deci nu in totalitate ceva negativ.
Noi ca oameni avem tendinta sa ne autocriticam in mod constant. In momentul in care esti OK sau bun la ceva nu te axezi pe asta pentru ca nu necesita o schimbare. In schimb, din comportamentul de zi cu zi si greselile care apar ca rezultat, iti este mult mai usor sa retii si sa enumeri defectele pentru ca reprezinta o piedica in viata ta pe care trebuie sa o elimini. Si normal, fiind constient de propriile defecte(din nou, le observi zilnic si le cunosti, vrei sa le corectezi pentru ca o calitate trece neobservata, nu are nevoie de atentie pentru ca nu este o piedica) este relativ simplu sa le scoti in evidenta, cu asta te confrunti constant. Iar calitatile...nu le dam atata importanta(desi ar trebui)pentru ca in multe situatii nici ni stim ca le avem. De ce? Este mai usor sa observi ceva care te trage in jos decat ceva care te pune intr-o lumina buna.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pot să afirm că nu mă enervează ceva șa mine în mod deosebit, doar că nu am toate cuvintele și argumentele la mine atunci când sunt într-o dispută cu cineva.

Întrebări similare