Da, fasolea cu carne de rata sau carnati conservata in suc propriu este mancarea traditionala cu care ne-au servit si pe noi in Franta, pateu din ficat de gasca si niste sunculita de porc taiata foarte subtire care era nelipsita la sandwiciuri.
Nu mai stiu ce am mancat, dar stiu ca se bea vin alb inainte, si vin rosu in timpul mesei si dupa masa.
De fapt, daca ma gandesc bine, a fost prima data cand am mancat midii - au fost delicioase si prima si ultima data cand am mancat melci.
Stiu ca la aproape orice masa au branza, si daca nu ma insel e tara cu cele mai multe sortimente de branza. Este foarte cunoscut acel foie -gras ( pate din ficat de gasca ). Desertul traditional al Craciunului in Franta este "La buche de Noel" ("prajitura buturuga"). Tot la ei gasesti si :
1. Quiche lorraine – o tarta pufoasa umpluta cu un amestec din sunca si branza.
2. Cordon bleu – un fel de snitel, care contine carne, sunca si branza. Ingredientele se inmoaie in pesmet si in ou si se prajeste pana devine auriu.
3.Ratatouille – o tocana de vinete, rosii, dovlecei, ceapa, usturoi si verdeata.
Salade Nicoise – salata din rosii, oua fierte, masline, ansoa, cartofi, mazare, ardei, bucatele de ton sau salata verde.
4. Scoici, melci sau pui de balta.
Escalopul, tartele, sufleurile se datoreaza tot bucatariei frantuzesti.
Este cunoscut faptul ca fiecare masa ar trebuie insotita cu un pahar de vin, iar Franta are o istorie mareata in acest sens. Ca sa nu mai spunem de sampanie care provinde doar din regiunea Champagne. Ce bem noi este de obicei vin spumant. Singura sampanie veritabila este cea din Franta si are si un pret considerabil mai piperat.
Stiu ca la aproape orice masa au branza , si daca nu ma insel e tara cu cele mai multe sortimente de branza . Este foarte cunoscut acel foie -gras ( pate din ficat de gasca ) . Desertul traditional al Craciunului in Franta este "La buche de Noel" ("prajitura buturuga"). Tot la ei gasesti si :
1. Quiche lorraine – o tarta pufoasa umpluta cu un amestec din sunca si branza.
2. Cordon bleu – un fel de snitel, care contine carne, sunca si branza. Ingredientele se inmoaie in pesmet si in ou si se prajeste pana devine auriu.
3.Ratatouille – o tocana de vinete, rosii, dovlecei, ceapa, usturoi si verdeata.
Salade Nicoise – salata din rosii, oua fierte, masline, ansoa, cartofi, mazare, ardei, bucatele de ton sau salata verde.
4. Scoici , melci sau pui de balta.
Escalopul , tartele ,sufleurile se datoreaza tot bucatariei frantuzesti .
Este cunoscut faptul ca fiecare masa ar trebuie insotita cu un pahar de vin , iar Franta are o istorie mareata in acest sens . Ca sa nu mai spunem de sampanie care provinde doar din regiunea Champagne . Ce bem noi este de obicei vin spumant .Singura sampanie veritabila este cea din Franta si are si un pret considerabil mai piperat .
Ms Bacemi ca mi-ai adus aminte de Ratatouille , e delicios amestecul de legume, cel putin ala "home-made". Am incercat sa fac si eu acasa, dar parca nu e la fel!
La buche :)) (buturuga-prajitura de Craciun).
http://upload.wikimedia.org/......C3%ABl.jpg