Am să încerc să o iau pe rând cu toate şi să fac câte o paralelă între caracteristicile fiecăruia.
Caracteristici, descrierea produsului - Orion MP-D 830 1GB
Port USB Da
Tip Mp3 Player
Radio Da
Sursa de energie Baterie
Autonomie 8 ore
Equilizer Da
Memorie
Tip memorie Interna
Capacitate memorie interna 1 GB
Memorie interna 1 GB
Formate suportate
WMA Da
OGG Da
JPEG Nu
Caracteristici, descrierea produsului - Apacer AU380 2GB
Port USB Nu
Tip Mp3 Player
Afisare ID3 taguri Nu
Radio Da
Sursa de energie Acumulator
Autonomie 9 ore
Autonomie redare video 5 ore
Equilizer Da
Extra bass Da
Memorie
Tip memorie Interna
Capacitate memorie interna 2 GB
Memorie interna 2 GB
Formate suportate
WMA Da
DivX Nu
JPEG Da
Dimensiuni
Latime 37. 1 mm
Inaltime 61. 2 mm
Grosime 14 mm
Greutate 27 g
La al doilea, la port USB văd că scrie "Nu", şi efectiv nu pot înţelege, cum să nu aibă port USB, cum pui muzică pe el din calculator, mi se pare total aiurea - deci din acest punct de vedere un avantaj îl are primul după părerea mea. Ambele au radio, deci sunt ok din acest punct de vedere.
Sursa de energie - baterie la primul, respectiv acumulator la al 2-lea. Mi se pare mult mai convenabil cu baterie. Şi eu am un Mp3 şi merge cu o baterie de aia mică, R3 NI-MH de 1, 2 V, 1000 m Ah. Am acasă 10 kilograme de baterii din alea, sunt super faine, se încarcă super repede şi sunt şi foarte durabile. Plus că sunt ieftine, iar o baterie de aia o poţi încărca de-un milion de ori. Pe mine mă ţine o săptămână, şi ascult la el într-una. Îl am de vreo 4 ani. Autonomia dintre cele 2 este la diferenţă de 1 oră, deci nu este cine ştie ce. Memoria de 1 GB a primului eu zic că îţi este de ajuns. Al meu e de 256 şi tot mi-ajunge. De un GB îţi intră cam 350 de melodii, iar la cel cu 2 GB, vreo 700. Eu zic că e de-ajuns 1 GB, doar şi-aşa după ce te saturi de nişte melodii la un moment dat le poţi şterge, dacă chiar va fi cazul să ţi se umple. Plus de asta dacă mă raportez şi la riscuri, fiabilitatea unui card/memorii este mult mai mare cu cât capacitatea acsteia este mai mică, la carduri de 4, 8, 16 GB riscurile să se ardă la un moment dat sunt mult mai mari decât în cazul unuia cu capacitate mai redusă.
În rest celelalte paralele legate de dimensiuni, greutate, etc nu sunt foarte semnificative.
Strict ca şi mărci, totuşi ţin să spun că chiar nu-mi pot da cu părerea despre niciunul. Mărcile pe care merg eu sunt: Sony, Samsung, Philips, Panasonic, LG şi astea, dar e ok.
O zi frumoasă!