| deliaa_5419 a întrebat:

Ce ne invata scoala:La gradinita-"Catelus cu parul cret FURA rata din cotet"--ne invata sa furam continui-"si se JURA ca nu fura"-ne invata sa mintim deja de mici. Dupa prin clasa a3a-a4a Catelusul schiop unde ne invata sa ranim animalele. Dupa in a8a, Miorita in care ne invata sa talharim oameni. Adevarat?laughing

Răspuns Câştigător
| wintage a răspuns:

Te invata sa supravietuiesti... in jungla asta urbana. Daca ar fi numai lapte si miere ce ar fi? Ai iesi in societate si ai constata ca nu e cum ai invatat tu la scoala. Sa fim seriosi, traim intr-o societate de-a lui Caragiale.

10 răspunsuri:
| Dana211 a răspuns:

Chestia asta e luata de pe net. Oricum nu e chiar asa pentru ca fiecare din poeziile astea are niste intelesuri ascunse si nu se refera in niciun caz la niste lucruri rele

| deliaa_5419 explică (pentru Dana211):

Eu o stiam de mai mult timp si acum nu am gasit-o pe net.Stiu ca nu e chiar asa normal ar trebui sa invatam ce e bine dar unii nu inteleg asta si de asta se ajunge la FURT, MINTIT si TALHARIT

| Dana211 a răspuns (pentru deliaa_5419):

Parerea mea e ca un om care fura si talhareste ( ca de mintit acum sa fim seriosi ca toti mintim cu lucruri mai mult sau mai putin grave) nici nu invata poeziile asta sau nici nu stie de ele deci oricum nu au nicin efect asupra lui

| Rebbbeca a răspuns:

Foarte adevarat...Nu este chiar asa ok ce se preda in toate grupurile scolare din Romania...d'aia numai mergem la scoala.

| cristy3991 a răspuns:

Nu te gandesti la chestiile astea cand esti asa mic.

| Araia a răspuns:

Nu. Prima te invata ca daca furi, vei fi prins si vei suferi consecinte.
A doua te invata sa nu ranesti animalele, iar ultima... e prea complex iti explic aici. Poate daca ai fi pierdut un pic de timp sa le citesti, ai fi inteles despre ce e vorba.

| deliaa_5419 explică (pentru Araia):

Le-am citi si le-am inteles..era pusa asa ca ideebig grin

| Araia a răspuns (pentru deliaa_5419):

Ca ce fel de idee? ca sunt confuza

| deliaa_5419 explică (pentru Araia):

Adica ce pot sa inteleaga uniiwinking

| IsaNikki a răspuns:

Adevarat!