De fată:
1)Ana
2)Ioana
3)Teodora
De băieți:
1)Laurențiu
2)Matei
3)Ion
La băieți nu sunt prea sigur, dar nu prea îmi mai vin în minte, iar la fete sunt exact în ordinea aia ca preferințe. Oricum am pus numai nume românești. Dacă mă gândeam și la nume de prin alte părți erau mult prea multe și chiar nu știam ce să aleg. La fete îmi place Ana în special deoarece acest nume este simetric și simplu. Acest nume într-o limbă știu că înseamnă "mamă", care se leagă de faptul că Sfânta Ana era mama fecioarei Maria. Și mă mai duce cu gândul la lacul vulcanic Sfânta Ana, singurul de acest fel din țara noastră. Acest lac ca acest nume sunt unice. Cam astea sunt motivele pentru care numele Ana, este numele românesc pe care îl prefer cel mai mult.
De baiat:
-Tudor (Imi place pentru ca suna bine, cred. Si mi se pare un nume vesel... Poate nu are sens ce am zis dar nu stiu ce sa zic )
-Andrei (Chiar daca e un nume simplu...Probabil imi place si datorita faptului caa are 3 vocale, preferatele mele, fiind asezate asa cum sunt ca sa creeze acest minunat nume *filosofiee*
-Sergiu (Mi se pare un nume elegant si simpatiic )
De fata (aici mereu nu pot alege):
-Lavinia (Pare un nume vesel, cred si ma face mereu sa ma gandesc la ciocolata din cauza unui incident )
-Sara (E un nume mai...Sa zic..Sofisticat. Cand il aud, nu stiu de ce, dar ma calmeaz...Sau persoana care poarta numele Sara ma calmeaza...Nu stiu inca
-Iasmina (Ma duce cu gandul la lucruri frumooasee...)
Filoftea - de la "Dus cu presul"?
Nu stiu d-astea.
E o piesa de teatru contemporana. Mi-a sarit gandul la ea cand am citit numele asta.
Oricum, nimic nu bate Jeana.
Nu pot să aleg doar trei... Dar o să o fac
De fată:
Maria
Filofteia
Andrada
De băiat:
Andrei
Alexandru
Ștefan
Ordinea nu contează, îmi plac toate la fel de mult.
Habar n-am, ar fi multe, o sa le notez undeva pe viitor. Multe din cele placute, sunt de fete. Am intalnit unul mai recent, si e melodios. Felicia. Un nume care a inceput sa imi placa acum cativa ani si nu acum cativa multi ani, e Livia. Altul ce l-am auzit in trecutul apropiat, este Ingrid (ca si Lorena de altfel). Mi s-a parut interesant si mi-am reamintat ca si ascultam cantareata cu multi ani in urma. Deci imi plac multe nume romane dar nu toate, unele suna penibil, mai ales din cele masculine. Antonia imi placea, nu-mi mai place. Mi se pare putin ridicol acum. Bianca, nu mi-l placea pe vremuri, imi pare interesant acum de exemplu. Si Claudia e interesant, chiar si Carina, Silvia, Sofia sau Sabina (ultimul nu stiu exact). Poate si Paula, Roxana, etc. dar de astea nu sunt convins. Si mai imi plac cateva bineinteles, imi sunt dragi, nu vreau sa divulg pe aici cele ale unor cunoscuti.
Si ar mai fi si numele biblice, care toate-mi sunt dragi si sunt de parere ca sunt de pus daca un copil se naste de o sarbatoare.
De baieti: Tudor si Constantin(sunt nume impunatoare, daca ai citit ceva istorie inainte sa sifonezi bine foile, nu mai e nevoie de explicatii)
De fete: Paraschiva, Creanga, Mandita, Eufrosina. Scuze, astea-s de babe.In caz ca e vreo fata cu numele asta, e singura si tanara, imi cer scuze.
Deci Monica Monica e ca un patratel de cicolata aromat amarui, pe care-l savurezi asa treptat ca sa nu-ti fie dor mai tarziu.Mai rupi o bucatica, nu dai la nimeni si te trezesti mai tz fara ea.
Cristina...un nume sec, e cu un italian in...s-o lasam.
Asa Madalina, Catalina, Teodora, Rodica(toate femeile cu care aveam eu fantezii de mic, aveau numele asta) Era o invazie de Rodici pe la secretariat, sefe de laborator, politiste, actrite.Nu stiu de ce nu mai sunt Rodicile la putere.
Imi mai place Irina, ca mie mi se face de Loghin si ele imi dau Logout.
Imi plac Cristinele ca majoritatea-s crete si imi mai place Mona ca-i pe sticla de spirt.
Andrei auziti la fiecare 10 nume pe strada, ai zice ca s-a saturat lumea de el
In zona in care stai tu.
La mine s-a umplut de "Mihai". Am 4 Mihai in clasa.
Mi s-a urat de numele asta.
Eu aveam 9 Andree, 7 Alexandru. Romanii nu au imaginatie cand vine vorba de nume asta e clar
In 5-8 aveam 6 Andree, 3 Mihai si 4 Nicolete.
La nivel de scoala erau vreo 40-45 de Andree.
Fata: Diana
Simona
Florentina
Baiat:Beniamin
Vali (Valentin)
David ( al meu )
Vai,,, Valentin suna frumos, dar Vali,,, zici ca e nume de manelist
De fata:
1.Cristina
2.Alexandra
3.Bianca
De baiat: