Eu sunt ateu. Nu ma intereseaza sub nici o forma credinta altuia atat timp cat nu intervine asupra drepturilor si libertatilor celor din jur care au o alta credinta sau o lipsa de credinta.
Dezagreez puternic dorinta obsesiva si agresiva a multor credinciosi de a-si impune in mod violent verbal sau chiar fizic credinta. In cazurile in care si-o impun cu violenta fizica deja "dezagreez" e un cuvant extrem de usor. Ei bine pe cei care fac asta nu mai pot sa-i consider oameni.
Nici unii atei nu se lasa mai prejos. Ei nu au ce credinta sa-si impuna asa ca de obicei lanseaza jigniri pentru a-si impune punctul de vedere si a incerca sa injoseasca credinciosii.
Exista foarte multa ura, o dorinta inutila de a impune credinta si altora, jigniri, violente, prostie, o prea mare intruziune a religiei in aspectele sociale ce tin de statul si institutiile laice unde credinta n-ar trebui sa se amestece, o foarte mare intoleranta si discriminare exercitata tocmai de biserica asupra diverselor minoritati. E foarte urat ce se intampla si toate astea se intampla din lipsa de educatie si lipsa unui nivel acceptabil de inteligenta nativa.
Nu ai auzit ca s-au facut cereri de cand lumea? Acum se fac ca sa participi la ora. Nici inainte nu erau orele de religie obligatorii. Numai ca esti tu foarte prost informat.
Mie nu imi pasa de credinta si necredinta unora.
Eu sunt crestina.
Am avut sansa in viata de a vorbi cu atei care gandesc foarte interesant, dar si cu crestini.
Fiecare are dreptul sa aleaga.
Dumnezeu nu obliga pe nimeni.
Intrebarea ta va starni conflicte si sper sa nu se lase cu injuraturi.
Iti voi raspunde la intrebare dar mai intai vreau sa stiu ceva. Daca tu crezi ca credinciosii judeca tu de ce-i judeci pe ei?''Prostii penibile''? As zice mai degraba legi morale.
In fine...
Eu nu-mi fac o parere despre un om stiind ca e credincios sau nu.La categoria ''Religie'' am avut de-a face atat cu credinciosi minunati (ma refer la personalitatea lor) cat si cu unii mai putin draguti la fel si cu ateii.''Zi-le oameni si da-le pace'' spunea Caragiale.
PS: Religia in scoli nu e o discriminare.Eu la anul si chiar si pe semestrul acesta voi semna cererea prin care ma voi prezenta la ore.Te-as sfatui (doar daca te intereseaza) sa faci la fel chiar daca esti ateu macar sa stii pe ce principii se bazeaza credinciosii adica nu poti fi impotriva a ceva inainte sa cunosti acel lucru, nu?
Lasa-l ca saracul se simte discriminat degeaba. Ora de religie nu a fost obligatorie de cand sunt eu elev. Si acum mai sunt si cererile astea. Cum sa fie asta discriminare? Trebuie sa fii retardat sa ii spui discriminare.
Cererile alea nu e obligatoriu sa le completezi. Dar in locul orei de religie, nu vei sta acasa, ci vei sta la scoala. Cel putin asa iti impun normele, numai ca in locul orelor de religie ar tebui facute alte activitati. Ar trebui...Deci daca la el e o scoala normala, ceea ce nu cred ca e dupa cum discerne lucrurile, atunci va completa cererea fie ca e ateu sau nu.
Sigur ca da, dar ma refeream la religia din generala. Acum in liceu nu o mai fac. Mi-a placut o buna parte din scoala, dar apoi lucrurile se repetau si incepuse sa ma enerveze. Nu stiu foarte multa lume, si nu generalizez. Bineinteles ca sunt oameni de toate felurile, si fiecare face ce vrea, dar era atat de stupid. Stateam acolo, in clasa, toti se rugau si se cruceau numai eu nu credeam. Profesoana mi-a spus ca ma schimbasem.
La partea cu prostiile penibile ma gandeam la prietena mea care cum da peste ceva spune nu stiu ce fara inteles Daca imi exprim parerea(fara sa spun nimic rau) ea incepe sa ma certe. Cu amica mea care e credincioasa nu pot vorbi deschis pentru ca imediat zice ca ma iau de ea. Cu cealalta, care nu crede pot vorbi despre multe alte lucruri. Credincisa(prietena mea) m-a obligat sa-i tin bratara si sa ma rog. Asta m-a enervat pentru ca nu a inteles ca eu nu voiam asta, si spunea ca este pentru binele meu. Cred totusi ca nu mai sunt un pui de om care sa nu poata gandii singur. Prin disciminare ma refer la faptul ca nu m-a intrebat nimeni, niciodata, daca vreau sa o fac. Nu sunt impotriva religiei, ci sunt impotriva discriminarii pe care aceasta o face uneori. SUnt de asemenea impotriva necunoasterii si nu-mi place cand mi se raspunde cu 'Asa a vrut D-zeu'.
De fapt, poti face cerere sa stai acasa, cel putin daca este prima sau ultima ora. Si nu am avut posibilitatea in generala sa aleg daca o faceam sau nu.
Inainte trebuia sa depui tu o cerere, nu venea de la sine. Aveai posiblitatea si atunci. Dar na un mic efort...E greu de facut...Totul sa vina de-agata.
Incearca sa vezi daca poti sta acasa. La mine in liceu asa am inteles, ca cei care nu vor sa participe la ora, vor face alte activitati, dar la scoala, si asa mi se pare si normal. Adica asa toti am sta acasa. Deci nu cred in varianta ta prea mult. Nu mi se pare in regula mie, cel putin.
Pai stau acasa si nu am absente. Pentru ca e prima ora si mama a semnat o foaie prin care isi asuma reponsabilitatea pentru acea ora.
Atunci e ok.
Ora de religie nu ma deranjaza in sine, ci faptul ca nu puteam sa aleg daca o fac sau nu. asta ma deranja...
Daca mama ta se ducea la scoala si facea acolo ea o cerere puteai renunta si inainte la religie, numai ca acum chestia asta a devenit mult mai accesibila.
La mine ora de religie e foarte ok. Cu filme si toate cele. Avem tabla smart si e ca la cinema aproape Mie imi place.
Mi se pare mai corect asa, stii? Acum am in clasa si musulmani (care sunt super de treaba) si mi s-ar parea normal ca, daca tot avem icoane in clasa, sa avem si ceva din religia musulmana
Sincer pe mine nu prea m-ar interesa de icoane si restul. Mi se pare irelevant. Mai bine deloc si facem pe toti fericiti.
Da, stii, si faza cu profesori someri, adica, si la batranete poti sa iti schimbi domeniul. Oricum pe astia tineri nu ii angajaza prea multa lume. Ar fii atat de frumos daca la religie s-ar vorbii mai mult despre religia altora, nu de ce trebuie sa tinem postul, naosul, pronausul si Iisus.
Pai asa ar fi normal. Ar trebui sa se vorbeasca despre mai multe religii, nu doar despre una, deoarece cuvantul "religie" este ceva general. De obicei se face istoria religiilor. Asta ar trebui sa se promoveze mai mult. Acum ca ar fi putin avantajata religia ortodoxa, ca fiind, acel profesor membru acelui cult, ok, dar cel mai bine e sa se vorbesca pe cat de general se poate.
A avut profa o tentativa de a preda totemismul, da' nu I-a iesit. O saptamana mai tarziu eram iar la Iisus, Paste si denii.
Ce e drept discutiile alea purtate constant devin monotone si enervante. La noi e diferit oricum. Mai ales filmele o fac mult mai interesanta, dupa le comentam, etc...E ceva destul de diversificat, e o ora in care pot spune ca ma relaxez. Nu e ceva care sa ma plictiseasca cum au fost orele de religie dinainte...
Ultima oara povestea ceva de nu stiu ce juraturi si juraminte la nu stiu ce tribunal.
Legile morale si moralitatea poate exista bine mersi si in afara religiei. Exact la fel cum bunatatea si respectul pot exista in afara religiei.
Nu stiu ce sa zic adica pe unii oameni chiar ii tine in frau frica asta de Dumnezeu.Dar, da, moralitatea nu trebuie confundata cu religia, bine punctat!
Nu imi pasa.Eu nu voi crede niciodata in povesti vechi de 3 mileni in detrimentul stintei care ne sustine civilizatia.Eu am principi si nici nu incerca sa spui "Vei ajunge in iad unde vei arde pe vecie" Pur si simplu nu se va intampla!
1." e discriminare pentru cei care nu cred" Si crestinii sunt obligati sa invete despre big bang la geografie si teoria lui darwin la bio, doar ca ei nu se plang...
In plus, ateii sunt cei NEINTELEGATORI care au ura pe crestini.
Uite aici un profil de facebook al crestinilor:
https://www.facebook.com/suntem.crestini.7?fref=ts
Efectiv ei nu ataca cu NIMIC ateismul si isi vad de treba lor.
In schimb, un profil al ateilor:
https://www.facebook.com/GandescSuntATEU?fref=ts
Efectiv ei se leaga de toate religiile lumii si dupa mai au si curajul nesimtit sa zica ca ortodocsii sunt cei care ii provoaca.
Penibil.
Ai vazut grupurile alea pe facebook intitulate "Dumnezeu e adevarat"?
Sau oameni cu 10 cruci la gat, cu tatuaje cu Hristos care se duc la sutele de biserici.Gasim icoane si biserici, biserici si cruci.NU AI UNDE SCAPA DE VOI
In carti toate personajele sunt crestine, in filme se roaga, la stiri minuni peste minuni ne arata si ii arata si pe papa. Miscarea ateista vrea doar egalitate!
1.In carti toate personajele sunt crestine pentru. ca ele au autori ce au trait acum 100-200 de ani, si pe atunci toata lumea avea o credinta.
2. Exista si filme in care nu se roaga.Ba chiar cele din ultimul deceniu nu prea folosesc chestii religioase.
3.Pe tine cu ce te deranjaza faptul ca au oamenii respectivi cruci la gat? Fiecare are dreptul sa fie cum vrea el.
4.La stiri nu prea se dau minuni, si daca se dau, ignora-le.Si asa sa faci si atunci cand arata papi.
VOI SUNTETI O MINORITATE! E SI NORMAL SA GASESTI MAI MULTE ICOANE SI CRUCI DECAT CHESTII ATEISTE.
Nimicul întreabă: